Home / Nieuws / Cage Boxing: ‘extreme boks organisatie rekruteert top vechters’

Cage Boxing: ‘extreme boks organisatie rekruteert top vechters’

Cage Boxing: 'extreme boks organisatie rekruteert top vechters'
Youtube

Een nieuwe variatie op het boksen is recentelijk gelanceerd door de Cage Boxing Group en men heeft haar eerste grote naam binnen gehaald, Vanes Martirosyan. In mei van dit jaar verloor Martirosyan van Gennady Golovkin in de strijd om de WBA (Super), WBC en IBO middengewicht titels.

Voormalig super weltergewicht Vanes Martirosyan is de eerste grote naam om toe te treden tot International Championship Boxing, promotor van de revolutionaire en spannende nieuwe vechtsport dat bokswedstrijden plaats laat vinden in een (MMA) kooi.

“Vanes is niet alleen de eerste met een multi-gevecht, meerjarige die een overeenkomst met ICB ondertekend, maar hij is ook de eerste van een aantal”, zegt Jack Fulton, oprichter en Chief Executive Officer van het in Virginia gevestigde ICB.

Veel interesse

“We zijn in gesprek met veel boksers, MMA-vechters en kickboksers, en sommige namen zullen zeker de fans verbazen”, zegt Fulton. “Het is meer dan alleen maar interesse, het is een groot enthousiasme om mee te doen in ‘The Fight Zone’, zegt Fulton.” We hebben een bepaalde snaar geraakt bij boksers en MMA-vechters, en het spreekt zich voort. ”

De 32-jarige Martirosyan, oorspronkelijk afkomstig uit Armenië, heeft een record van 36-4-1 met 21 knockouts. Martirosyan’s meest recente gevecht was tegen Gennady Golovkin op 5 mei voor ‘GGG’s’ World Boxing Association en de World Boxing Council middengewicht kampioenschappen, een gevecht dat hij drie weken op voorhand accepteerde.

Debuut

Martirosyan’s eerste gevecht in de ICB-kooi zal in het eerste kwartaal van 2019 plaatsvinden. “Ik was verrast toen ik hoorde over boksen in een kooi, maar tegelijkertijd was ik heel blij”, zegt Martirosyan. “Het idee is gewoon geweldig, fans zullen er dol op zijn. Ik ga een nachtmerrie worden in de kooi”, zegt Martirosyan.

“Ik daag alle vechters in de wereld uit, boksen, MMA of kickboksen om samen met mij in de kooi te strijden, en ik zal ze laten zien waar echt vechten voor staat,” zegt Martirosyan.

Het kostte Fulton bijna twee jaar om de kooi ontworpen, gebouwd, gepatenteerd en goedgekeurd te krijgen door boks- en sportcommissies in de Verenigde Staten, inclusief de staat Nevada.

 

Bekijk ook

Bare knuckle bokser legt fraude bij promotor bloot (video)

Chris Leben vertelt zijn kant van het verhaal na het ontmaskeren van de frauderende WBKFF-initiatiefnemers. ...

Ronda Rousey moet de ring in tegen Cris Cyborg!

Bitch Fight: Ronda Rousey ‘weigert’ contract bij WWE

Zorgen over de lange termijn toekomst van Ronda Rousey bij de WWE zijn opnieuw gevoed. ...

2 tegen 1: straatgevecht loopt verkeerd af (video)

Vechten op straat is niet slim, zeker niet als je denkt wel even iemand af ...