Bruce Lee's dochter Shannon doet onthulling op zijn 80ste verjaardag
Home / Nieuws / Bruce Lee’s dochter Shannon doet onthulling op zijn 80ste verjaardag

Bruce Lee’s dochter Shannon doet onthulling op zijn 80ste verjaardag

Bruce Lee's dochter Shannon doet onthulling op zijn 80ste verjaardag

Bruce Lee zou vandaag 80 jaar geworden zijn. De vechtsport legende wiens naam nog steeds voortleeft had zo zijn voorkeuren helden. Zo onthult zijn dochter Shannon vandaag.

Op wat zijn 80ste verjaardag zou zijn geweest. Heeft Bruce Lee’s dochter Shannon de bewondering van haar vader voor Muhammad Ali en zijn standpunt als humanitair onthuld. Lee, die wordt beschouwd als de meest invloedrijke krijgskunstenaar aller tijden, stierf in 1973 op 32-jarige leeftijd. Zijn dochter Shannon sprak over zijn interesses en helden.

,,Ik voel dat mijn vader een humanitair persoon was”, zegt Shannon. Zo spiegelde Lee zich aan de beste zwaargewicht bokser aller tijden Muhammad Ali. En keek Lee graag naar de wedstrijden van de Amerikaan. Maar ook zijn strijd tegen racisme trok de Chinese vechtkunstenaar aan.

Eeuwige strijd

,,Mijn vader had alles te maken met eerlijke zelfexpressie en hij drukte zichzelf eerlijk en krachtig uit, en Muhammad Ali deed het ook. Hij had boksfilms van hem en hij bestudeerde deze. Hij was dus beslist een groot bewonderaar.” Vooral het racisme waar buitenlanders in Amerika mee te maken hadden in de jaren ’70 bleek een verbintenis tussen Lee en Ali.

,,Mijn vader streed tegen racisme. Hij kreeg daar zelf mee te maken. In zijn films lardeerde hij dit onderwerp vaak. Zoals in de film ‘The big boss’. Waar hij als Chinees slecht werd afgeschilderd. Hij bracht zijn boodschap over via zijn films terwijl hij tegen racisme vocht.” Shannon schreef ook een boek over haar beroemde vader. Be Water, My Friend: The Teachings of Bruce Lee. Een musthave voor echte vecht fans.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page