Bronzen medaille voor Nederlands Judo mixteam op EK -21 Nieuws
Nieuws

Bronzen medaille voor Nederlands Judo mixteam op EK -21

Bronzen medaille voor Nederlands Judo mixteam op EK -21

Bronzen medaille voor Nederlands Judo mixteam op EK -21

Golden Score

In de daarop volgende partij verloor Shannon van de Meeberg (-57 kg) in de Golden Score van Eteri Liparteliani. Yannick van der Kolk (-73 kg) won zijn wedstrijd op ippon van Giorgi Niazashvili en bracht daarmee de tussenstand op 3-1. Echter verloren Margit de Voogd (-70 kg) en Raymon de Vos (-90 kg) waardoor de tussenstand 3-3 werd. Renee van Harselaar (+70 kg) bracht de voorsprong voor de Nederlandse judoploeg terug door in de Golden Score van Sophio Somkishvili te winnen. Ook Simeon Catharina (+90 kg) won in de Golden Score en bracht daarmee de eindstand op 5-3.

Brons

Het Nederlandse mixteam was op de laatste dag van de Europese Kampioenschappen in de eerste ronde vrijgeloot en nam het vervolgens op tegen Portugal. Het Nederlandse team was met 5 tegen 1 te sterk voor de Portugese judoka’s. In de kwartfinale won Nederland met 5 tegen 1 van Tsjechië en kroonde de Nederlandse judo ploeg zich tot winnaar van groep A. De strijd om de bronzen medaille werd bereikt na een 5-1 verlies tegen Frankrijk.

Bron: JBN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws