Brons voor Nederlandse Judoka's op de Grand Prix in Boedapest - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Brons voor Nederlandse Judoka’s op de Grand Prix in Boedapest

Brons voor Nederlandse Judoka’s op de Grand Prix in Boedapest

Guusje Steenhuis (-78 kg) en Roy Meyer (+100 kg) hebben een bronzen medaille veroverd op de Grand Prix in Boedapest. In de Hongaarse hoofdstad bekroonde Steenhuis haar rentree op de tatami met een medaille. De Nederlandse, afgelopen maanden afwezig in verband met een blessure, won het brons na 22 seconden van Kaliema Antomarchi uit Cuba. De halve finale werd bereikt door winst op ippon tegen Paula Kulaga (POL) en Katiejemima Yeatsbrown (GBR). In de halve finale was de Japanse Rika Takayama in de golden score met waza-ari te sterk.

Herkansing

Marhinde Verkerk eindigde in dezelfde categorie als zevende. De Nederlandse, die net als Steenhuis langdurig kampte met een blessure, versloeg haar eerste partij de Brazilliaanse Nathalia Parisoto op ippon. In de kwartfinale was de Japanse Rika Takayama na drie minuten op ippon te sterk. Via herkansing trof Verkerk Katiejemima Yeatsbrown (GBR), die met waza-ari de wedstrijd won.

Brons voor Nederlandse Judoka's op de Grand Prix in Boedapest

De tweede bronzen medaille van de dag ging naar Roy Meyer. Boven 100 kilogram won Meyer de strijd om de medaille via een armklem van Zarko Culum (SRB). Het zwaargewicht begon sterk aan zijn wedstrijddag en won achtereenvolgend van Vito Dragic (SLO), Andrii Kolesnyk (UKR) en Adam Okruashvili (GEO). In de halve finale won Kokoro Kageura uit Japan met waza-ari van Meyer. Ook Jur Spijkers deed in Boedapest mee in deze gewichtscategorie. Met waza-ari versloeg de Brabander Aliaksandr Vakhaviak (BLR). In de tweede ronde was de Rus Ruslan Shakhbazov na anderhalve minuut op ippon te sterk.

Golden score

Bij de zwaarste damesklasse eindigde Tessie Savelkouls als zevende. Nadat ze de eerste ronde was vrijgeloot, won ze in de golden score haar wedstrijd van Ivana Maranic uit Kroatië. In de kwartfinale moest Savelkouls buigen voor Idalys Ortiz uit Cuba. In de herkansing kon de Nederlandse niet meer in actie komen en won Carolin Weiss (GER) automatisch de wedstrijd.

Jesper Smink en Noël van ’t End vertegenwoordigden Nederland in de categorie tot 90 kilogram. De 20-jarige Smink begon met winst op ippon tegen Mihail Marchitan (UAE) en won vervolgens op straffen van de Duitse Eduard Trippel. In de derde ronde was Ushangi Margiani uit Georgië met waza-ari te sterk. Van ’t End won zijn eerste partij binnen twee minuten van Paul Kibikai (GAB). Daaropvolgend stond de Nederlander tegenover de als tweede geplaatste Nikoloz Sherazadishvili (ESP), die op straffen te sterk bleek.

Tot 100 kilogram kwam Simeon Catharina in actie. Hij betrad de tatami samen met Ivan Remarenco (UAE), die met waza-ari de partij won en daarmee Catharina uitgeschakelde.

Bron: JBN

Bekijk ook

Nederlandse boksers boeken succes op EK in Armenië

Beide boksers wisten met succes hun tegenstanders te verslaan

UFC-vechter blijkt superheld! Redt man van de dood

De UFC-vechter lijkt zo langzamerhand de status van Superheld te krijgen.

Samurai zwaard trucje gaat fout! ‘Mijn vingers’ (video)

Dronken proberen een trucje uit te halen is niet aan te raden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page