Britse politieagent gebruikte vechtsport wapen tegen terroristen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Britse politieagent gebruikte vechtsport wapen tegen terroristen

Britse politieagent gebruikte vechtsport wapen tegen terroristen

Britse politieagent gebruikte vechtsport tegen terroristen, tonfa wapenstok als ideaal wapen tegen aanvallen!

De agent was een van de eerste responders tijdens de aanvallen in Londen afgelopen weekend en kreeg steekwonden aan zijn gezicht, hoofd en been, terwijl hij probeerde de bestelwagen te stoppen in een druk gebied van de stad.
Britse politieagent gebruikte vechtsport wapen tegen terroristen

Zeven mensen werden gedood in de wreedheid en tientallen meer werden gewond voordat de politie de verdachten doodgeschoten had. Een hoge politiebeambte roemde de ‘enorme moed’ van zijn collega, nadat hij zelf gewond bleek te zijn, en zijn toestand inmiddels stabiel was.

Chief Constable Paul Crowther zei: “Nadat ik de agent in het ziekenhuis had bezocht kort nadat hij werd toegelaten voor behandeling, kon ik zijn versie horen over wat er afgelopen nacht gebeurde. Het werd duidelijk dat hij veel moed heeft laten zien, evenals vele anderen die ter plekke waren en hun leven waagden om te helpen.

Vechtsport techniek als wapen tegen terroristen

Hoewel hij ernstig gewond is, kon hij toch vertellen hoe hij alleen de aanvallers geconfronteerd had met zijn (tonfa) wapenstok, net buiten het Londen Bridge Station. De Britse politie gebruikt normaal alleen een wapenstop en pepperspray als wapen, het is al jaren bekend dat vuurwapens alleen door speciale politie eenheden worden gebruikt.

Door dit feit wordt er niet alleen op e politie academies in Engeland regelmatig getraind op vechtsport technieken, maar ook de lokale politie eenheden trainen het personeel in diverse vechtsport disciplines zoals Karate, Judo, en zelfs MMA maar ook het gebruiken van vechtsport wapens zoals de tinfa wapenstok, dus met groot succes naar nu blijkt.

Uitgeschakeld met enkele slagen

Naar verluidt met de agent aangevallen door de drie aanvallers tegelijk, door het verrassing element konden omstanders niet direct te hulp schieten dus stond hij er alleen voor. Ondanks dat hij ernstige verwondingen opliep lukte het hem de drie aanvallers toch uit te schakelen met de door hem aangeleerde technieken. Echter was er de noodzaak om de aanvallers definitief uit te schakelen met vuurwapens door de aangesnelde politie eenheden.

Politie in Nederland verzwakt

Een van onze redacteuren van Vechtsport-Online.nl sprak een vertegenwoordiger van de Nederlandse politie en vroeg naar de status van de vechtsport trainingen alhier. Er werd verteld dat een politie agent zelf, dus op eigen initiatief een sportschool op moet zoeken, de overheid voorziet daar niet (meer) in. In het verleden was dit wel zo en stonden Jiu Jitsu en Judo wekelijks op het programma voor politie agenten. Door dit niet meer aan te bieden verzwakt de politie dus, en uit voorbeeld van Engeland blijkt maar weer da het wellicht verplicht stellen wel eens een levens reddende beslissing kan zijn.

 

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page