Britse bokser Scott Westgarth sterft na afloop bokswedstrijd Nieuws
Nieuws

Britse bokser Scott Westgarth sterft na afloop bokswedstrijd

Britse bokser Scott Westgarth sterft na afloop bokswedstrijd

Scott Westgarth die instortte na het winnen van zijn gevecht tegen Dec Spellman sterft in het ziekenhuis

PRO bokser Scott Westgarth die ingestort was na het winnen van zijn gevecht op zaterdag is overleden in het ziekenhuis. De licht zwaargewicht versloeg Dec Spellman in een 10-ronde titel eliminator gevecht op de Doncaster Dome. Het was een harde partij waar beide boksers elkaar geen duimbreedte ruimte gaven. Helaas met een desastreus gevolg!

Beide vechters leden knockdowns in de brute wedstrijd.

Er wordt aangenomen dat de 31-jarige later is ingestort en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis is gebracht, met een vermoedelijke bloeding in de hersenen. Als gevolg hiervan werd de rest van de show met een hoofdevenement met de voormalige footie-ster Curtis Woodhouse geannuleerd. Tijdens het interview na het gevecht zag Westgarth er zichtbaar aangeslagen uit toen hij buiten de ring naast zijn tegenstander zat.

Er leek eerst niets aan de hand

"Ik heb net gehoord dat Scott Westgarth zijn gevecht heeft gewonnen, maar ik vond dat hij er vreemd uitzag in het interview, je ziet op de foto dat hij pijn in zijn hoofd kreeg. Ik hoop echt dat het goed komt. " Zo meld een fan die het interview bekeek tussen Scott Westgarth en Dec Spellman, waar Westgarth constant aan zijn hoofd voelde.

Veel medeleven voor Westgarth vanuit de bokscommunity en daarbuiten

Woodhouse, die speelde voor Hull City en Birmingham, schreef op Twitter: "Hartverscheurend nieuws over Scott Westgarth. RIP champ." Promotor Stefy Bull die de show van zaterdag organiseerde, tweette: "God zegene Scott Westgarth."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws