Brand vernietigt iconische Boksschool “Kronk Gym” in Detroit! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Brand vernietigt iconische Boksschool “Kronk Gym” in Detroit!

Brand vernietigt iconische Boksschool “Kronk Gym” in Detroit!

Kronk Gym, de iconische boksschool is volledig in de as gelegd.

Kronk Gym, de iconische boksschool is volledig in de as gelegd.

De Kronk Gym, de wereldberoemde boks school die kampioenen als Tommy Hearns produceerde, werd zaterdagavond door vuur vernietigd. Adjunct Fire Chief Dave Fornell zei dat toen de brandweerlieden bij de McGraw en Junction aankwamen, de hoge vlammen uit de tweede verdieping kwamen. “Na het proberen de weg er naar vrij te maken, ontruimde de brandweer het gebouw. ​​Het was te gevaarlijk om binnen te zijn,” zei Fornell. “We waren omringd door vlammen in het gebouw, voor het dak instortte”.

Fornell zei dat brandweermannen het vuur vier uur aan het bevechten waren, en een brandweerman heeft zijn enkel verwond en is naar een ziekenhuis vervoerd. “De omstandigheden zijn verdacht, en het is een politie onderzoek geworden,” zei Fornell.

Het gebouw, gebouwd in de jaren 1920, was op het moment van het vuur leeg. De sportschool, opgericht door Emanuel Steward, maakte de stad een internationale hub van boksen. De sportschool is gesloten in 2006 en is verhuisd naar zijn huidige plek op 9520 Mettetal.

41 wereldkampioenen

Steward trainde 41 wereldkampioenvechters over zijn carrière, met name Lennox Lewis, Wladimir Klitschko en Hearns. Sylvia Steward-Williams, de dochter van Steward, die haar nalatenschap uitvoert op de sportschool nu op Mettetal, zei dat ze en haar familie werden verrast door het verlies van het oude gebouw.

“Steward-Williams zei:” Mijn vader’s hart zit in de sportschool. Hij betaalt nog steeds voor het (eigendom), zelfs nadat we de nieuwe locatie betrokken. Het is hartverscheurend, vooral sinds mijn vader in oktober (2012) is overleden”. Javan Sugarhill Steward, Emanuel Steward’s neef, runde Kronk Gym met zijn neef, en is nu een trainingsadviseur. Hij hoorde van het vuur van nieuwsberichten en was op weg naar het gebouw om te bevestigen of het waar was.

Moeite om goede trainers te vinden

‘Ik kan het niet geloven. Het oorspronkelijke gebouw werd in 2006 door de stad gesloten. Nadat het gesloten was, verhuisden we naar de kelder van een kerk, zodat we altijd denken aan het oude gebouw.” ​​De sportschool is nog steeds bekend van het trainen van wereldberoemde boksers.

“We hebben 15 amateurvechters en professionele vechters maar we hebben het moeilijk om gekwalificeerde trainers te vinden om aan de vraag te voldoen,” zei Steward-Williams.

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page