Brand vernietigt iconische Boksschool "Kronk Gym" in Detroit! Nieuws
Nieuws

Brand vernietigt iconische Boksschool "Kronk Gym" in Detroit!

Brand vernietigt iconische Boksschool "Kronk Gym" in Detroit!

Kronk Gym, de iconische boksschool is volledig in de as gelegd.

Brand vernietigt iconische Boksschool "Kronk Gym" in Detroit!

De Kronk Gym, de wereldberoemde boks school die kampioenen als Tommy Hearns produceerde, werd zaterdagavond door vuur vernietigd. Adjunct Fire Chief Dave Fornell zei dat toen de brandweerlieden bij de McGraw en Junction aankwamen, de hoge vlammen uit de tweede verdieping kwamen. "Na het proberen de weg er naar vrij te maken, ontruimde de brandweer het gebouw. ​​Het was te gevaarlijk om binnen te zijn," zei Fornell. "We waren omringd door vlammen in het gebouw, voor het dak instortte".

Fornell zei dat brandweermannen het vuur vier uur aan het bevechten waren, en een brandweerman heeft zijn enkel verwond en is naar een ziekenhuis vervoerd. "De omstandigheden zijn verdacht, en het is een politie onderzoek geworden," zei Fornell.

Het gebouw, gebouwd in de jaren 1920, was op het moment van het vuur leeg. De sportschool, opgericht door Emanuel Steward, maakte de stad een internationale hub van boksen. De sportschool is gesloten in 2006 en is verhuisd naar zijn huidige plek op 9520 Mettetal.

41 wereldkampioenen

Steward trainde 41 wereldkampioenvechters over zijn carrière, met name Lennox Lewis, Wladimir Klitschko en Hearns. Sylvia Steward-Williams, de dochter van Steward, die haar nalatenschap uitvoert op de sportschool nu op Mettetal, zei dat ze en haar familie werden verrast door het verlies van het oude gebouw.

"Steward-Williams zei:" Mijn vader's hart zit in de sportschool. Hij betaalt nog steeds voor het (eigendom), zelfs nadat we de nieuwe locatie betrokken. Het is hartverscheurend, vooral sinds mijn vader in oktober (2012) is overleden". Javan Sugarhill Steward, Emanuel Steward's neef, runde Kronk Gym met zijn neef, en is nu een trainingsadviseur. Hij hoorde van het vuur van nieuwsberichten en was op weg naar het gebouw om te bevestigen of het waar was.

Moeite om goede trainers te vinden

'Ik kan het niet geloven. Het oorspronkelijke gebouw werd in 2006 door de stad gesloten. Nadat het gesloten was, verhuisden we naar de kelder van een kerk, zodat we altijd denken aan het oude gebouw." ​​De sportschool is nog steeds bekend van het trainen van wereldberoemde boksers.

"We hebben 15 amateurvechters en professionele vechters maar we hebben het moeilijk om gekwalificeerde trainers te vinden om aan de vraag te voldoen," zei Steward-Williams.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws