Home / Nieuws / Boze reacties: Gele hesjes bokser vangt ‘€117.000 euro’ na slaan politie agenten

Boze reacties: Gele hesjes bokser vangt ‘€117.000 euro’ na slaan politie agenten

Christophe Dettinger de bokser die vorige week een aantal agenten aanviel tijdens een gele hesjes demonstratie, kan een bedrag van ruim €100.000 tegemoet zien.

De voormalige tweevoudig zwaargewicht bokskampioen zei dat hij handelde uit zelfverdediging. Hij vertelde de pers dat hij de politie te lijf ging, toen hij en zijn vrouw bestookt werden met traangas. “Toen ze dat deden, ging ik door het lint. Dat was een slechte reactie, maar ik deed het uit zelfverdediging.”

Dettinger gaf zichzelf later zelf aan bij de politie, maar voordat hij zichzelf meldde op het politiebureau, nam hij een video op. In de video verklaarde hij dat hij uit zelfverdediging handelde.

Crowdfunding actie gele hesjes

De Franse boksbond noemde het een schande dat Dettinger agressief handelde en al boksend te zien was tegen een aantal agenten. Men royeerde hem dan ook meteen. Echter was dit tegen het zere been van medestanders uit de gele hesjes beweging,

Men startte een inzamelingsactie voor Dettinger, dit in het geval hij veroordeeld mocht worden en een geldboete opgelegd zou krijgen. De actie werd als crowdfunding gestart en de teller eindigde op €117.000. Ruim 8000 mensen hadden gedoneerd.

Over Sean van Dinter

Bekijk ook

Gane vecht zich langs Rozenstruik in saaie UFC-headliner (video)

Ciryl Gane versloeg Jairzinho Rozenstruik vandaag, via unanieme beslissing in het zwaargewicht main event van ...

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Adegbuyi: ‘Ik heb het recht verdiend om te vechten tegen Rico’

Benny Adegbuyi versloeg in december vorig jaar Badr Hari. Met de winst op de kickbokslegende ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page