Home / Nieuws / Boze reacties: Gele hesjes bokser vangt ‘€117.000 euro’ na slaan politie agenten

Boze reacties: Gele hesjes bokser vangt ‘€117.000 euro’ na slaan politie agenten

Christophe Dettinger de bokser die vorige week een aantal agenten aanviel tijdens een gele hesjes demonstratie, kan een bedrag van ruim €100.000 tegemoet zien.

De voormalige tweevoudig zwaargewicht bokskampioen zei dat hij handelde uit zelfverdediging. Hij vertelde de pers dat hij de politie te lijf ging, toen hij en zijn vrouw bestookt werden met traangas. “Toen ze dat deden, ging ik door het lint. Dat was een slechte reactie, maar ik deed het uit zelfverdediging.”

Dettinger gaf zichzelf later zelf aan bij de politie, maar voordat hij zichzelf meldde op het politiebureau, nam hij een video op. In de video verklaarde hij dat hij uit zelfverdediging handelde.

Crowdfunding actie gele hesjes

De Franse boksbond noemde het een schande dat Dettinger agressief handelde en al boksend te zien was tegen een aantal agenten. Men royeerde hem dan ook meteen. Echter was dit tegen het zere been van medestanders uit de gele hesjes beweging,

Men startte een inzamelingsactie voor Dettinger, dit in het geval hij veroordeeld mocht worden en een geldboete opgelegd zou krijgen. De actie werd als crowdfunding gestart en de teller eindigde op €117.000. Ruim 8000 mensen hadden gedoneerd.

Over Ron E

Bekijk ook

Sambo: Zoë Klunder geselecteerd voor prestigieus wereldtoernooi

Zoë Klunder is geselecteerd voor de World Martial Arts Masterships ’19 te Zuid - Korea

Eigenaar vechtsport site ‘Mixfight’ op brute wijze bestolen

Kevin Chin de eigenaar van de Vechtsport nieuws site Mixfight is op wel heel brutale wijze beroofd

UFC Kampioen Cejudo daagt bokskampioen Lomachenko uit

In navolging tot het blote vuist gevecht tussen Artem Lobov en Paulie Malignaggi, lijkt UFC Kampioen Henry Cejudo te willen gaan boksen.