Boze reacties: Gele hesjes bokser vangt '€117.000 euro' na slaan politie agenten Nieuws
Nieuws

Boze reacties: Gele hesjes bokser vangt '€117.000 euro' na slaan politie agenten

Boze reacties: Gele hesjes bokser vangt '€117.000 euro' na slaan politie agenten
Boze reacties: Gele hesjes bokser vangt '€117.000 euro' na slaan politie agenten

Christophe Dettinger de bokser die vorige week een aantal agenten aanviel tijdens een gele hesjes demonstratie, kan een bedrag van ruim €100.000 tegemoet zien.

De voormalige tweevoudig zwaargewicht bokskampioen zei dat hij handelde uit zelfverdediging. Hij vertelde de pers dat hij de politie te lijf ging, toen hij en zijn vrouw bestookt werden met traangas. "Toen ze dat deden, ging ik door het lint. Dat was een slechte reactie, maar ik deed het uit zelfverdediging."

Dettinger gaf zichzelf later zelf aan bij de politie, maar voordat hij zichzelf meldde op het politiebureau, nam hij een video op. In de video verklaarde hij dat hij uit zelfverdediging handelde.

Crowdfunding actie gele hesjes

De Franse boksbond noemde het een schande dat Dettinger agressief handelde en al boksend te zien was tegen een aantal agenten. Men royeerde hem dan ook meteen. Echter was dit tegen het zere been van medestanders uit de gele hesjes beweging,

Men startte een inzamelingsactie voor Dettinger, dit in het geval hij veroordeeld mocht worden en een geldboete opgelegd zou krijgen. De actie werd als crowdfunding gestart en de teller eindigde op €117.000. Ruim 8000 mensen hadden gedoneerd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws