Boosheid: karate geen Olympische sport, breakdance wel Nieuws
Nieuws

Boosheid: karate geen Olympische sport, breakdance wel

Boosheid: karate geen Olympische sport, breakdance wel
Boosheid: karate geen Olympische sport, breakdance wel

De karate wereld staat op zijn kop. Vandaag maakte het Franse Olympisch comité bekend dat karate niet op het lijstje voor 2024 voorkomt.

In plaats van karate zullen breakdance, skateboarden, golfsurfen en sportklimmen wel als Olympische sport worden toegevoegd. Dit houdt in dat 2020 de enige keer zal zijn dat karate op de Olympische spelen te zien al zijn.

De World Karate Federation is diep bedroefd door de aankondiging dat Karate niet zal worden opgenomen als een extra sport in het Olympische Spelen-programma voor Parijs 2024. Er is dan ook veel boosheid en onbegrip over deze beslissing.

Flinke groei

"Onze sport is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en we hebben nog steeds niet de kans gehad om onze waarde als Olympische sport te bewijzen, aangezien we ons debuut als een Olympische discipline in Tokyo 2020 zullen gaan maken. "

"In de afgelopen maanden hebben we samen met de Franse Federatie hard gewerkt om ons doel te bereiken om in 2024 in Parijs te worden opgenomen. We waren van mening dat we aan alle vereisten hadden voldaan. "

Droom in duigen

"Er tevens vanuit gaande dat we de perfecte voorwaarden hadden geschapen om aan het sportprogramma te worden toegevoegd; we hebben vandaag echter geleerd dat onze droom niet zal uitkomen, "zei WFF President Antonio Espinós.

Karate heeft meer dan 255.000 aangesloten atleten in Frankrijk in meer dan 5000 clubs. 55% van deze sporters is jonger dan 18 jaar. Het gastland van Parijs 2024 is een grote krachtpatser in Karate en heeft 15 wereldtitels veroverd tijdens de laatste vier Wereldkampioenschappen.

Groot aantal aanhangers

Wereldwijd heeft Karate 100 miljoen fans in 194 nationale federaties over de hele wereld. De laatste editie van de Wereldkampioenschappen werd uitgezonden in 186 landen en registreerde een deelname van 1200 atleten uit 131 landen.

"Frankrijk is een van de sterkste landen in Karate. We hadden de hoop gevestigd om in 2024 in Parijs te zijn vanwege de kracht en populariteit van onze sport in Frankrijk. Helaas hebben we het erg slechte nieuws voor Karate ontvangen dat onze sport van deze lijst zal worden uitgesloten ", verklaarde het hoofd van Karate's internationale bestuursorgaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws