Home / Nieuws / Boosheid: karate geen Olympische sport, breakdance wel

Boosheid: karate geen Olympische sport, breakdance wel

De internationale karate scène verschuift deze week naar Nederland voor de Karate 1-Premier League

De karate wereld staat op zijn kop. Vandaag maakte het Franse Olympisch comité bekend dat karate niet op het lijstje voor 2024 voorkomt.

In plaats van karate zullen breakdance, skateboarden, golfsurfen en sportklimmen wel als Olympische sport worden toegevoegd. Dit houdt in dat 2020 de enige keer zal zijn dat karate op de Olympische spelen te zien al zijn.

De World Karate Federation is diep bedroefd door de aankondiging dat Karate niet zal worden opgenomen als een extra sport in het Olympische Spelen-programma voor Parijs 2024. Er is dan ook veel boosheid en onbegrip over deze beslissing.

Flinke groei

“Onze sport is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en we hebben nog steeds niet de kans gehad om onze waarde als Olympische sport te bewijzen, aangezien we ons debuut als een Olympische discipline in Tokyo 2020 zullen gaan maken. “

“In de afgelopen maanden hebben we samen met de Franse Federatie hard gewerkt om ons doel te bereiken om in 2024 in Parijs te worden opgenomen. We waren van mening dat we aan alle vereisten hadden voldaan. ”

Droom in duigen

“Er tevens vanuit gaande dat we de perfecte voorwaarden hadden geschapen om aan het sportprogramma te worden toegevoegd; we hebben vandaag echter geleerd dat onze droom niet zal uitkomen, “zei WFF President Antonio Espinós.

Karate heeft meer dan 255.000 aangesloten atleten in Frankrijk in meer dan 5000 clubs. 55% van deze sporters is jonger dan 18 jaar. Het gastland van Parijs 2024 is een grote krachtpatser in Karate en heeft 15 wereldtitels veroverd tijdens de laatste vier Wereldkampioenschappen.

Groot aantal aanhangers

Wereldwijd heeft Karate 100 miljoen fans in 194 nationale federaties over de hele wereld. De laatste editie van de Wereldkampioenschappen werd uitgezonden in 186 landen en registreerde een deelname van 1200 atleten uit 131 landen.

“Frankrijk is een van de sterkste landen in Karate. We hadden de hoop gevestigd om in 2024 in Parijs te zijn vanwege de kracht en populariteit van onze sport in Frankrijk. Helaas hebben we het erg slechte nieuws voor Karate ontvangen dat onze sport van deze lijst zal worden uitgesloten “, verklaarde het hoofd van Karate’s internationale bestuursorgaan.

Bekijk ook

FEIT: Nederlanders willen naar de sportschool, thuis trainen NEE

Een ruime meerderheid denkt dat Nederlanders fitter (92,6%) en gelukkiger (89,3%) worden als de sportscholen ...

Jorina Baars over Cris Cyborg en terugkeer naar Lion Fight (video)

Jorina Baars is een van de bekendste Nederlandse kickboksers. De meervoudig kampioen staat onder contract ...

VIDEO: MMA-kampioen trapt been rivaal gruwelijk doormidden

Dean Maxwell die afgelopen zaterdag meedeed aan het Urban Fight Night 24 in Milsons Point, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page