Home / Nieuws / BOKSZAKKEN IN DE STAD: Lekker buiten trainen maar is het veilig?

BOKSZAKKEN IN DE STAD: Lekker buiten trainen maar is het veilig?

Sinds de Coronavirus pandamie en de aangescherpte maatregelen is het voor sporters haast onbegonnen werk om samen te trainen.

Ook de vechtsporters hebben er last van, toch ontstaan er initiatieven die vooral in de buitenlucht plaatsvinden. Afgelopen weekend was een nogal wat commotie ontstaan doordat er op het strand van Scheveningen massaal mensen op het strand aan het kickboksen waren.

Dat is nu net niet wat de maatregelen voor hebben, blijf thuis en als je traint dan het liefst alleen. In Amsterdam heeft sportschool Boogielandboxingclub de stad redelijk volgehangen met bokszakken. Heerlijk op de zak trainen dus, maar hoe veilig is dat? Als iemand zweet en dat komt op de zak terecht zal de kans op een eventuele besmetting met corona of andere virussen aanwezig zijn.

Hou het veilig

Zelf biedt Boogielandboxingclub daar de volgende oplossing voor, vraag gewoon de mensen die er op trainen of die in de buurt wonen de bokszakken goed te ontsmetten. Maar hoe zeker kun je zijn dat dit zorgvuldig gebeurt en met de juiste desinfecterende middelen?

Tip van een van de gebruikers is om zelf voordat je traint op de bokszak, deze goed te ontsmetten voor je begint. “Ontsmet ook je gear zoals handschoenen en scheenbeschermers, sla niet met blote vuisten op de zak, trap niet met ontblote benen en schenen, maar doe een trainingsbroek aan. Zo zorg je ervoor dat het veilig voor jezelf en anderen blijft en je lekker kunt trainen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

🚨ATTENTIE🚨. [English below] Het is extreem belangrijk om voor én na je training de bokszak schoon te maken met een desinfecterend schoonmaakmiddel (gel/doekjes/sprays/sop). Zo houden we het voor iedereen veilig. Woon je toevallig in de buurt bij een van onze #boogielandboxingbags? #makerutteproud (en ons) en sop hem af en toe even in! Teamwork makes a dream work 💙❤️ OSU. 🚨 ATTENTION 🚨 It is extremely important to disinfect the punching bag before ánd after your training (with wipes/sanitizer/soapy water/spray). This ay we keep it safe for everybody. Do you live in the neighborhood of one of our #boogielandboxingbags? #makeusproud (and the government) and give it a wash now and then! Teamwork makes a dream work 💙❤️ OSU. #fightthevirus #fightcorona #boogielandboxingbags #staysafe #desinfect #boogieland

Een bericht gedeeld door BOOGIELAND (KICK) BOXING CLUB (@boogielandboxingclub) op

Bekijk ook

EXCLUSIEF: Ex GLORY topman Remon Daalder over zijn vertrek

Onze redactie sprak ex-topman van GLORY Kickboxing, Remon Daalder. Op ons verzoek gaf hij openheid ...

UFC vechter Vinicius Moreira komt niet door coronatest

De Braziliaanse licht zwaargewicht Vinicius Moreira testte positief voor coronavirus. Hierdoor valt hij uit voor ...

KANTOOR DICHT: GLORY Kickboxing verkeerd in zwaar weer?

Het blijkt dat GLORY Kickboxing in zwaar weer verkeerd. Via social media wordt gemeld dat ...