Bokstrainer redt leven collega door snelle reanimatie Nieuws
Nieuws

Bokstrainer redt leven collega door snelle reanimatie

Bokstrainer redt leven collega door snelle reanimatie
Bokstrainer redt leven collega door snelle reanimatie

Bokstrainer Bernard Jansen en zijn dochter Geertje hebben het leven gered van een collega bokstrainer (28) uit Emmen.

Na afloop van een boksgala wat gegeven werd gisteravond (zaterdag) in Leeuwarden. Reageerde Jansen en zijn dochter razendsnel toen zij in de parkeergarage Hoeksterend een collega-trainer aantroffen die op zijn buik op de grond lag, tussen twee auto’s.

Jansen reageerde meteen met de hulp van zijn dochter Geertje die verpleegkundige is. Tegen de Leeuwader Courant verteld hij; ,,Het was een grote vent, zeker honderd kilo. Mijn dochter kreeg hem op zijn zij en samen legden we hem op zijn rug. Toen konden we hem tussen de auto’s vandaan trekken. Hij was naar adem aan het happen.’’

EHBO

Jansen die een geoefend EHBO’er is trokken al snel de conclusie dat de bokstrainer geen hartslag vertoonde. Dus starten zij de reanimatie, tegelijkertijd werd de hulpdiensten gealarmeerd. De reanimatie was succesvol en de man kwam weer bij.

“We hebben hem gestabiliseerd. Politie en ambulance waren er snel bij. Ze hebben nog gekeken of de defibrillator gebruikt moest worden.’’ Vervolgt Jansen tegen de krant.

De man werd naar het ziekenhuis vervoerd en maakt het inmiddels weer goed. Het kordate optreden van Jansen en zijn dochter hebben het leven gered van de man. “ “Toen zag ik dat het een jongen was die jaren geleden ook nog tegen mijn leerlingen gebokst had. Toen dacht ik: verdorie, dit moet niet fout gaan.’’

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws