Bokslegende Karl Mildenberger na ziekbed overleden Nieuws
Nieuws

Bokslegende Karl Mildenberger na ziekbed overleden

Bokslegende Karl Mildenberger na ziekbed overleden
Bokslegende Karl Mildenberger na ziekbed overleden

De voormalige Duitse zwaargewicht bokser Karl Mildenberger is dood. Hij stierf op 4 oktober in een hospice in Kaiserslautern zo werd vandaag bekend gemaakt. De voormalig Europees kampioen werd beroemd vanwege zijn strijd tegen Muhammad Ali in het Waldstadion van Frankfurt. Het was het eerste wereldbekergevecht in het boksen in de Bondsrepubliek Duitsland.

Op 10 september 1966 vierde Karl Mildenberger ondanks een nederlaag zijn grootste succes als bokser. Als een hopeloze buitenstaander in een WK-strijd tegen Muhammad Ali gegaan, de regerend Europees kampioen toonde hij een geweldige vechtlust en ging met Ali tot de twaalfde van vijftien geplande rondes. Pas daarna trok de scheidsrechter Mildenberger terug uit het gevecht nadat hij verschillende headshots had gekregen.

Gestopt

Mildenberger zette met de zesvoudige verdediging van de EBU European Championship-titel een record dat tot vandaag heeft geduurd en alleen werd benaderd door de Belg Pierre Charles. Een tweede kansl op de wereldtitel na Ali mislukte omdat hij door Oscar Bonavena vier keer na het canvas werd geslagen en uiteindelijk verslagen werd op punten. Op 31-jarige leeftijd eindigde Mildenberger zijn carrière omdat hij niet langer dan tien jaar wilde boksen.

Daarna werkte hij als badmeester tot zijn pensionering in 2002. Aan de boksring werd hij zelden gezien. "Alles is snuisterij, ze zijn niet echt meer aan het boksen. Dit zijn geen gevechten meer ", was de mening van de voormalig Europees kampioen, die in toenemende mate werd geteisterd door dementie.

Hospice

Mildenberger was van 1964 tot 1968 Europees kampioen en af ​​en toe de nummer 1 in de wereldranglijst in zwaargewicht boksen. de Orde van Verdienste van Rijnland-Palts, kreeg hij in 2003, 2007 de Silver City erkenning van zijn geboortestad Kaiserslautern, waar hij stierf op 4 oktober 2018 op de leeftijd van 80 jaar in een hospice.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws