Bokskampioen zwaar gewond door bizarre explosie: 'Situatie zorgelijk' Nieuws
Nieuws

Bokskampioen zwaar gewond door bizarre explosie: 'Situatie zorgelijk'

Bokskampioen zwaar gewond door bizarre explosie: 'Situatie zorgelijk'

Guillermo Rigondeaux, voormalig wereldkampioen in twee gewichtsklassen, heeft zware verwondingen aan zijn gezicht en ogen opgelopen. Een snelkookpan explodeerde terwijl de bokser aan het koken was.

Guillermo Rigondeaux is vrijdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Dit nadat hij verwondingen aan zijn gezicht en ogen had opgelopen die zijn bokscarrière in gevaar zouden kunnen brengen. Volgens een bericht van de El Nuevo Herald, was de voormalige wereldkampioen aan het koken. En plots de snelkookpan in zijn gezicht ontplofte.

Zorgwekkend

Rigondeaux liep verwondingen aan zijn gezicht op, maar zorgwekkender is de schade aan zijn ogen waardoor hij naar verluidt slechts 20% van zijn gezichtsvermogen had. ,,Het is echt verschrikkelijk", zei Rigondeaux-manager Alex Bornote.

,,Toen de snelkookpan ontplofte en we zagen hoe Rigandoaux er uit zag, dachten we het ergste, want het gezicht en de ogen zagen er door de inslag van de explosie heel slecht uit. Maar we hopen dat hij toch nog herstelt."

Toekomst in gevaar

"Dit is in ieder geval een harde klap voor Rigondeaux, omdat we al aan een aankomend gevecht werkten", voegde Bornote eraan toe. "Het belangrijkste nu is dat hij zijn visie volledig herstelt en dat we later een beslissing nemen over zijn toekomst." (Gaat verder onder video).

Rigondeaux, nu 41, heeft een bekroonde carrière achter de rug, zowel als amateur met twee Olympische gouden medaillewinnaars, als als professional. Hij is een voormalig WBA en WBO kampioen in twee divisies en hield de super bantamgewicht titel van 2010-2017.

Hij vocht minder dan een week voor het ongeval en verloor van de Filippijnse vechter Vincent Astrolabio. In een zeer discutabel gevecht waarbij Rigondeaux voor het eerst in jaren verloor.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws