Bokskampioen zwaar gewond door bizarre explosie: 'Situatie zorgelijk'
Home / Nieuws / Bokskampioen zwaar gewond door bizarre explosie: ‘Situatie zorgelijk’

Bokskampioen zwaar gewond door bizarre explosie: ‘Situatie zorgelijk’

Bokskampioen zwaar gewond door bizarre explosie: 'Situatie zorgelijk'

Guillermo Rigondeaux, voormalig wereldkampioen in twee gewichtsklassen, heeft zware verwondingen aan zijn gezicht en ogen opgelopen. Een snelkookpan explodeerde terwijl de bokser aan het koken was.

Guillermo Rigondeaux is vrijdagavond opgenomen in het ziekenhuis. Dit nadat hij verwondingen aan zijn gezicht en ogen had opgelopen die zijn bokscarrière in gevaar zouden kunnen brengen. Volgens een bericht van de El Nuevo Herald, was de voormalige wereldkampioen aan het koken. En plots de snelkookpan in zijn gezicht ontplofte.

Zorgwekkend

Rigondeaux liep verwondingen aan zijn gezicht op, maar zorgwekkender is de schade aan zijn ogen waardoor hij naar verluidt slechts 20% van zijn gezichtsvermogen had. ,,Het is echt verschrikkelijk”, zei Rigondeaux-manager Alex Bornote.

,,Toen de snelkookpan ontplofte en we zagen hoe Rigandoaux er uit zag, dachten we het ergste, want het gezicht en de ogen zagen er door de inslag van de explosie heel slecht uit. Maar we hopen dat hij toch nog herstelt.”

Toekomst in gevaar

“Dit is in ieder geval een harde klap voor Rigondeaux, omdat we al aan een aankomend gevecht werkten”, voegde Bornote eraan toe. “Het belangrijkste nu is dat hij zijn visie volledig herstelt en dat we later een beslissing nemen over zijn toekomst.” (Gaat verder onder video).

Rigondeaux, nu 41, heeft een bekroonde carrière achter de rug, zowel als amateur met twee Olympische gouden medaillewinnaars, als als professional. Hij is een voormalig WBA en WBO kampioen in twee divisies en hield de super bantamgewicht titel van 2010-2017.

Hij vocht minder dan een week voor het ongeval en verloor van de Filippijnse vechter Vincent Astrolabio. In een zeer discutabel gevecht waarbij Rigondeaux voor het eerst in jaren verloor.

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page