Bokskampioen na jaren procederen alsnog de cel in Nieuws
Nieuws

Bokskampioen na jaren procederen alsnog de cel in

Bokskampioen na jaren procederen alsnog de cel in
Bokskampioen na jaren procederen alsnog de cel in

De Heerlense 32-jarige profbokser Gevorg K. heeft jaren strijd gevoerd tegen een eerder opgelegde celstraf van 2 jaar.

In 2013 werd de prof bokser veroordeeld voor mensenhandel, echter doordat hij in hoger beroep ging mocht hij op vrije voeten blijven. 1Limburg meld dat de boksers nu alsnog de cel in moet.

Gevorg K. geboren in Armenië kwam als 13 jarige naar Nederland om aan zijn boks carrière te werken en werd later IBO-supervedergewicht kampioen in 2011 en WBF-super middengewicht in 2014.

Dun bewijs

Ondanks de uitspraak laten de bokser en zijn advocaat het er niet bij zitten. "We beraden ons op verdere stappen. De laatste stap is een herzieningsverzoek, maar dat kan alleen als er nieuw bewijs op tafel komt. Daar moeten we het nog eens goed over gaan hebben," zegt advocaat Dirk Daamen tegen 1Limburg.

Mocht er inderdaad nieuw bewijs op tafel komen of verklaringen die de bokser vrijpleiten, dan is de kans aanwezig dat de zaak opnieuw voor het Gerechtshof in Den Bosch wordt behandeld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws