Bokskampioen en super talent ziet toekomst instorten na hersenbloeding Nieuws
Nieuws

Bokskampioen en super talent ziet toekomst instorten na hersenbloeding

Bokskampioen en super talent ziet toekomst instorten na hersenbloeding

Schadelijk

Yamanaka (16-3, 5 KOs) maakte de tragische onthulling op een beladen persconferentie afgelopen vrijdag, zeggend dat hij niet verwachtte dat zijn carrière zo abrupt zou eindigen. Nadat hij de eerste titel verdediging tegen Moises Calleros had, deed Yamanaka een vrijwillige verdediging tegen Saludar. Saludar liet Yamanaka sloeg hem neer in de zevende ronde en verwonde hem (een snee boven zijn oog), maar het zou de bloeding zijn die niet zichtbaar was voor toeschouwers die het schadelijkst zou blijken te zijn.

Acceptatie

"Ik kon het aanvankelijk niet accepteren. Ik dacht dat ik kon blijven boksen tot ik 30 was, "zei Yamanaka, die in 2012 prof werd, twee vroege nederlagen overwon en zijn wereldtitel won in augustus 2017 met een unanieme beslissingoverwinning op Tatsuya Fukuhara. "Mijn pensionering komt veel sneller dan ik had gedacht, maar ik wil iedereen om me heen bedanken voor hun steun", zei Yamanaka.

De Japanse Boxing Commission zal, net als de meeste grote commissies, niet toestaan ​​dat een bokser een licentie krijgt na een hersenbloeding. Andere boksers die vroegtijdig met pensioen zijn gegaan vanwege een bloeding in het brein, waren voormalig zwaargewicht talent Joe Mesi en WBC vrouwelijk junior lichtgewicht titelverdediger Frida Wallberg.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws