GEEN GENADE: Bokskampioen de cel in gesmeten – Vechtsport Info
Home / Nieuws / GEEN GENADE: Bokskampioen de cel in gesmeten

GEEN GENADE: Bokskampioen de cel in gesmeten

Voormalig meervoudig bokskampioen Adrien Broner is naar de gevangenis gestuurd wegens minachting voor de rechtbank.

Broner die zich maandag voor de rechtbank moest verantwoorden in een civiele rechtszaak waar $ 830.000 wordt geeist, kwam samen met zijn advocaat rijkelijk te laat. Dat was nog niet alles de rechter was niet bepaald gecharmeerd van de houding van Broner.

“Dhr. Broner heeft voortdurend elk gerechtelijk bevel getrotseerd dat ik heb gegeven, ” verklaarde rechter Nancy Margaret Russo. “De rechtbank pikt dit niet langer.” Stevige taal van de rechter die beval Broner in de cel te zetten. Broner wordt formeel beschuldigd van aanranding in november 2018.

Schuldig

De aanklacht werd in 2019 ingediend net voordat Broner zijn gevecht tegen de legendarische Manny Pacquiao had aangekondigd. Broner mocht zijn wedstrijd doen tegen Pacquiao, terwijl zijn juridische team vocht voor zijn vrijheid. De bokser pleitte later schuldig aan twee feiten waarvoor hij werd veroordeeld tot een proeftijd van twee jaar.

Ondanks dat de strafzaak door de rechtbank werd afgesloten, diende de aanklager tegen Broner ook een civiele procedure in voor een fikse schadevergoeding. Broner claimt echter geen geld te hebben, rechter Russo ondervroeg Broner over de weelderige levensstijl die hij op sociale media portretteert. Inclusief het pronken met stapels geld die in tegenspraak zijn met zijn officiële beweringen dat hij arm is.

Binnenkort heb ik veel geld

De dame in kwestie die het geld eist voor geleden schade huurde afgelopen augustus burgerrechten advocaat Subodh Chandra in. Deze zegt dat Broner niet wilde schikken in een voorstel. Later die maand werd Broner veroordeeld tot zeven dagen gevangenisstraf. Hij had zijn voorwaardelijke vrijlating geschonden, nadat hij in maart was opgepakt wegens rijden onder invloed.

Woensdag komt de zaak opnieuw voor de rechter maar Broner zal in de cel blijven totdat er duidelijkheid is verschaft over zijn financiële situatie. Dat Broner in zwaar weer zit is duidelijk, ondanks de claim van Broner, dat hij binnenkort over veel geld zal beschikken, geschonken door rijke vrienden om een schikking te treffen. Deze claim werd afgewezen als ongeldig door de rechter, die een bewijs hiervan eist.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page