Bokser "Zou Shiming" blind door gedwongen gevecht om geld! Nieuws
Nieuws

Bokser "Zou Shiming" blind door gedwongen gevecht om geld!

Bokser "Zou Shiming" blind door gedwongen gevecht om geld!

De vrouw van de Chinese bokser Zou Shiming beweert dat deze gedwongen werd om te vechten voor geld!

Zoals diverse media vorige week meldde, komt de carrière van tweevoudig Olympische gouden medaillewinnaar Zou Shiming in gevaar, vanwege ernstige gezondheidsproblemen in verband met zijn linkeroog. Zou werd vorige week naar een ziekenhuis in Shanghai gestuurd na het plotselinge verlies van zicht in zijn linkeroog, op een vlucht uit Peking vorige week.

Nu is er heel wat controverse ontstaan, nadat de vrouw van Zou, Ran Yingying, beschuldigingen tegen de agent van de bokser maakte.

Ze maakte de beschuldigingen in privé WeChat-berichten, maar ze werden door vrienden van de bokser naar de media uitgelekt. In die berichten zei ze dat er gebroken botten waren in de oogkas van Zou, en vermoedden artsen ook dat zijn oogzenuw beschadigd was. Ze zegt dat haar man in 2014 soortgelijke verwondingen heeft opgelopen, maar toen moest Zou vechten omdat het gevecht geregeld was door zijn agent. Na die wedstrijd hadden de artsen Zou geadviseerd om te stoppen met vechten of het risico lopen blind te worden.

Bokser "Zou Shiming" blind door gedwongen gevecht om geld!

Ze beweerde dat de boksmakelaar hen miljoenen schuldig was, maar gaf nooit specifieke details over de kwestie.

Seca, een Chinees sportmarketingbedrijf, dat Zou's agent werd nadat de bokser met succes zijn Olympische titel verdedigde tijdens de Spelen van 2012 in Londen, reageerde op de beschuldigingen. Het is duidelijk dat het volledig ontkent wat de vrouw van Zou in de berichten had beweerd.
Er is blijkbaar ook een rechtszaak aan de gang, omdat Seca beweert dat Zou vroegtijdig hun contract beëindigde en in juli tegen de Japanse Sho Kimura, die de Chinese superster een schokkende TKO-nederlaag toezegde, zelf bevorderde.

Reactie van de SECA

"Elke bokser moet een check ondergaan voordat ze beginnen met vechten, en ondertekende documenten die moeten worden goedgekeurd door alle betrokken partijen", zei de agent. "Als Zou was gedwongen om te vechten, kon hij gemakkelijk klachten indienen bij het bestuursorgaan. "De strijd (tegen Sho Kimura in juli) heeft onze overeenkomst geschonden en ons legitieme recht als zijn agent geschaad. Op dit moment zijn juridische procedures aan de gang over de zogenaamde rapporten over 'SECA, en heeft Zou miljoenen dollars tegoed.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws