Bokser wint wedstrijd maar ziet wereldtitel aan zijn neus voorbij gaan - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokser wint wedstrijd maar ziet wereldtitel aan zijn neus voorbij gaan

Bokser wint wedstrijd maar ziet wereldtitel aan zijn neus voorbij gaan

Dit overkwam Joseph Diaz Jr. die afgelopen weekend tegenover Jesus Rojas in de ring stond voor de WBA wereldtitel vedergewicht boksen, Joseph Diaz Jr. won het gevecht, maar niet de titel.

Limiet niet gehaald

Diaz won in een afmattende bokswedstrijd via unaniem besluit van de wereldkampioen Jezus Rojas van het secundaire vedergewicht op zaterdagavond in het Avalon Hollywood in Los Angeles, Californië, maar hij kwam niet in aanmerking om de titel te winnen omdat hij de limiet van 126-pond divisie niet wist te halen op vrijdag. in. Terwijl Rojas, die de titel niet kon verliezen 125,8 pond woog, was Diaz 126,6 pond.

Niettemin, het gevecht, dat de eerste “Golden Boy Fight Night” kaart als onderdeel van Golden Boy Promotions bekroonde, ging toch door en het was een slam-bang-affaire met Diaz heerste met 117-111, 116-112 en 115-113. Rojas maakte geen ruzie over de beslissing, maar was teleurgesteld.

“Het spijt me heel erg voor al mijn fans en voor mijn promotor, Oscar De La Hoya, omdat ik het gewicht niet heb gehaald. De volgende keer zal ik het goedmaken,” zei Diaz. “We hadden een degelijke prestatie, Rojas kwam om te knokken, hij had een stevige stoot, ik voel me goed, hoedt af voor Jezus Rojas, het was een gevecht voor de fans, we zijn trots op wat we hebben gedaan.”

Bewezen

“De juryleden zijn degenen die de touwtjes in handen hebben,” zei Rojas via een tolk. “Je kunt het op één manier zien, terwijl een ander het op een andere manier ziet.” De jury beslist, ik bewees mezelf tegen de besten. “Hij was niet de grote Joseph Diaz die je tegen andere vechters zag toen hij met mij in de ring was Ik voel nog steeds dat ik een van de beste 126-pounders ter wereld ben. “

Bekijk ook

‘KO’! Kersverse UFC’er MEPT rivaal bruut naar het canvas

Steven Nguyen verdiende zich afgelopen nacht een UFC contract.

Verhoeven’s DOPING opmerking over Overeem: ‘Ik zit goed’ (video)

Rico Verhoeven en Alistair Overeem stonden gisteravond voor het eerst tegenover elkaar.

10 seconden! Overeem: ‘Snel einde Verhoeven gevecht’ (video)

Alistair Overeem en Rico Verhoeven kwamen vanavond voor het eerst oog in oog te staan.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page