Bekende bokser (44) doodgeschoten in restaurant
Home / Nieuws / Bekende bokser (44) doodgeschoten in restaurant

Bekende bokser (44) doodgeschoten in restaurant

Bekende bokser Maurenzo Smith (44) doodgeschoten in restaurant

Maurenzo Smith werd woensdagochtend meerdere keren neergeschoten en gedood in een restaurant in Texas, melden meerdere nieuwszenders. De 44-jarige Smith zou naar verluidt volgende week boksen in Colombia, waar zeven van zijn laatste acht gevechten hadden plaatsgevonden.

De zwaargewicht bokser vergezelde een 28-jarige vriendin in de Crab Station Oyster Bar in Houston. De vrouw probeerde de voorwaarden van haar scheiding van haar 61-jarige echtgenoot af te ronden. Na ongeveer 20 minuten te hebben gesproken, vertrok de 61-jarige man en keerde terug met een pistool.

Meerdere schoten

Vrijwel direct bij terugkomst vuurde de man 13 schoten waaarbij hij Smith meerdere keren raakte. De bokser werd ter plaatse dood verklaard. Niemand anders in het restaurant werd geraakt. De verdachte vertrok in zijn auto en schoot zichzelf vervolgens door het hoofd toen de politie zijn voertuig naderde. De verdachte ligt momenteel aan de beademing in het ziekenhuis.

Smith, die bekend stond onder de bijnaam T. Diddy, had zijn laatste acht wedstrijden gewonnen. Smith’s meest opvallende gevechten waren tegen zwaargewichten zoals Chris Arreola, Adam Kownacki, Shannon Briggs, Andy Ruiz en Charles Martin.

Verdrietig

Smith slaagde er nooit in een overwinning te behalen op een van die meer herkenbare namen, maar behaalde in 2013 wel een meerderheidstrekking van acht ronden tegen de New Yorkse zwaargewicht favoriet Vinny Maddalone.

Hall of Fame-promotor Lou DiBella noemde de dood van Smith “een nieuwe zinloze schietpartij”. Matchmaker Ron Katz twitterde: “[Maurenzo] heeft een paar keer voor mij gevochten, waaronder waarschijnlijk het beste gevecht van zijn carrière tegen Vinny Maddalone. Ik ben zo geschokt en bedroefd om dit vreselijke nieuws te horen.”

Bekijk ook

ZIEN! Lijpe video Conor McGregor gaat viraal: ‘Mafkikker’

Een video met in de hoofdrol UFC-ster Conor McGregor gaat viraal

Taxichauffeur en klant slaan erop in file! 'Kickboksen in de file'

Taxichauffeur en klant slaan erop los! ‘Kickboksen in de file’

Hoe zal de rest van de rit eruit hebben gezien.....?

'Incest! Conor McGregor los op protegé van aartsrivaal

‘Incest! Conor McGregor los op protegé van aartsrivaal

Conor McGregor was weer eens zijn oude zelf

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page