Bokser Canelo Alvarez krijgt fikse schorsing opgelegd! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokser Canelo Alvarez krijgt fikse schorsing opgelegd!

Bokser Canelo Alvarez krijgt fikse schorsing opgelegd!

De doping affaire rondom Canelo Alvarez krijgt een staartje, de bokser werd vandaag een fikse straf opgelegd door de Nevada State Athletic Commission die besloot om de Mexicaanse superster een zes maanden lang verbod om te boksen op te leggen, tijdens een hoorzitting eerder vandaag.

Verboden stof clenbuterol werd gedetecteerd

Alvarez faalde in februari voor twee dopingtests die door de Vrijwillige Antidopingorganisatie werden uitgevoerd, waarbij sporen van de verboden stof clenbuterol werden gedetecteerd. Alvarez hield vol dat het resultaat onbedoeld was en kwam door het eten van besmet rundvlees in Mexico. Maar hij trok zich wel terug uit zijn rematch met Gennady Golovkin, die was gepland voor 5 mei in Las Vegas. Golovkin zal nu op dezelfde datum in Californië vechten tegen Vanes Martirosyan.

Canelo kan in september van dit jaar Golovkin opnieuw uitdagen

In een verklaring zei Golden Boy, de promotor van Canelo,: “Zoals we altijd al hebben beweerd, kwamen de sporen van clenbuterol in Canelo’s systeem in februari voort uit vleesbesmetting. Wij hebben de Nevada State Athletic Commission veel materiaal verstrekt als ondersteunend bewijs. Echter mocht dit dus niet baten en wordt de schorsing nu opgelegd. De uitspraak van de atletiekcommissie betekent dat Canelo in september van dit jaar Golovkin opnieuw kan uitdagen, mits deze zijn partij tegen Martirosyan wint.

Canelo en Golden Boy Promotions respecteren de regels

“Hoewel de meeste professionele sportorganisaties, internationale antidopingagentschappen en bokscommissies in de Verenigde Staten vleesverontreiniging anders behandelen dan andere positieve tests, doet Nevada dat niet. Canelo en Golden Boy Promotions respecteren de regels van Nevada en zijn daarom tevreden met de schikking die vandaag werd bereikt.” Aldus een verklaring van Canelo en Golden Boy Promotions.

Bekijk ook

'S Werelds Sterkste Man in 'duurste gevecht ooit' (video) Mamed Khalidov vs Mariusz Pudzianowski

‘S Werelds Sterkste Man in ‘duurste gevecht ooit’ (video)

Het duurste gevecht ooit in de Europese MMA-geschiedenis

McGregor slaat vechters neus plat in training! 'Videobedrog ontmaskerd'

McGregor slaat vechters neus plat in training! ‘Videobedrog ontmaskerd’

Nieuwe sparringsbeelden vrijgegeven door Conor McGregor die fans vandaag enthousiast maakten

Rico analist bij Badr tegen Overeem gevecht zaterdag

Daar zal Verhoeven optreden als analist

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page