Bokser Canelo Alvarez geschorst! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokser Canelo Alvarez geschorst!

Bokser Canelo Alvarez geschorst!

Er bestaat een kans dat de rematch tussen Canelo Alvarez op 5 mei met Gennady Golovkin niet doorgaat. Dit omdat de 27-jarige bokser Alvarez uit Mexico tijdelijk is geschorst door de Nevada State Athletic Commission, met een hoorzitting voor de commissie op 10 april.

Bokser Canelo Alvarez toch geschorst!

De rematch van Canelo Alvarez met Gennady Golovkin zou dus in gevaar kunnen komen

Alvarez (49-1-2, 34 KO) is onlangs niet geslaagd voor twee dopingtesten, waarbij hij positief testte op clenbuterol. Hij beweert dat besmet vlees leidde tot de mislukte tests. Vanaf hier lijkt het onwaarschijnlijk dat de rematch daadwerkelijk wordt geannuleerd. Niet om overdreven cynisch te zijn, maar je moet bedenken dat dit waarschijnlijk het grootste gevecht is dat Nevada in 2018 op de boeken heeft staan, en het komt erop neer dat er veel geld naar Las Vegas gebracht gaat worden tijdens het weekend dat het gevecht plaatsvindt.

Gevecht kan doorgaan maar je weet het nooit…

Dat gezegd hebbende, er zijn vreemdere dingen gebeurd in het verleden, en als Nevada duidelijke reden heeft om Alvarez buitenspel te zetten en het gevecht te annuleren, kan het zomaar gebeuren. Het zou natuurlijk een enorme slag zijn voor Alvarez en uiteraard ook voor Gennady Golovkin en natuurlijk voor de boksfans. Er is echter wel een vreemde situatie ontstaan, eerst niet geschorst en nu weer wel? Het ligt voor de hand dat alle betrokkenen waarschijnlijk liever hebben dat het gevecht doorgaat, maar we weten niet wat de commissie denkt of wat ze naar de tafel brengen. Het is dus wachten wat er op 10 april besloten wordt tot dan staan alle opties open.

Bekijk ook

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Grote Glory gevechten op komst: ‘Snel meer nieuws’

De geruchtenmolen rondom Glory draait volop

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page