Home / Nieuws / Boksen: WBO middengewicht kampioen Demetrius Andrade gearresteerd

Boksen: WBO middengewicht kampioen Demetrius Andrade gearresteerd

Foto: Demetrius Andrade gearresteerd

Demetrius Andrade werd donderdag gearresteerd nadat een vuurwapen werd gevonden in zijn auto. 

Volgens de Providence Journal werd WBO middengewicht kampioen Demetrius Andrade donderdag gearresteerd, nadat de politie van Providence had gezegd dat ze hem betrapten met een pistool in zijn auto.

Andrade vertelde agenten dat hij het wapen droeg vanwege zijn bekendheid en rijkdom. Maar nadat agenten een boete hadden uitgeschreven, bleek dat de ongeslagen bokser geen vergunning had voor het in beslag genomen Glock 19-pistool. 

Geen excuses

“Er is geen excuus om een ​​wapen zonder vergunning te dragen,” zei Providence Politie woordvoerder David Lapatin.  Politie agenten hielden Andrade aan, omdat de bokser het verkeer blokkeerde, terwijl hij met een vriend in een andere auto praatte, aldus de politie.

De agenten beweren dat Andrade nerveus leek en bleef kijken naar een rugzak op de vloer van zijn Mercedes. Toen een agent de rugzak opende, vond hij een kleine Louis Vuitton-tas die een pistool en tijdschrift bevatte.

Borgtocht

Andrade word beschuldigd van een misdrijf, het bezit van een vuurwapen zonder een vergunning. Hij werd donderdag voor de rechtbank gedaagd en op borgtocht vrijgelaten.

LEES OOK: Kickbokser waarschuwt na doodsbedreiging

Andrade (26-0 met 18 knockouts) veroverde de vacante WBO-titel in oktober met een twaalfronde beslissing op Walter Kautondokwa.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.