Boksen: WBC kampioen Miguel Berchelt slaat sparringspartners total loss – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boksen: WBC kampioen Miguel Berchelt slaat sparringspartners total loss

Boksen: WBC kampioen Miguel Berchelt slaat sparringspartners total loss

Boksen: WBC kampioen Miguel Berchelt slaat sparringspartners total loss
Miguel Berchelt (screenshot YouTube)
De intensiteit en het niveau dat Miguel Berchelt intussen tijdens zijn voorbereiding heeft bereikt is zo hoog dat hij al twee van zijn sparringspartner pijn heeft gedaan.

Miguel ‘Alacrán’ Berchelt (34-1-0, 30 KOs) gaat met grote stappen vooruit tijdens zijn trainingsprogramma, om zijn WBC super featherweight world championship titel te verdedigen op zaterdag 3 november tegen de officiële uitdager, de Mexicaan Miguel ‘Mickey’ Román (60-12-0, 47 ko’s) in het Don Haskins Center in El Paso, Texas.

Berchelt traint tijdens zijn voorbereiding op dit gevecht in Hermosillo, Sonora onder het toeziend oog van zijn coach Alfredo Caballero. Ondertussen heeft Berchelt al twee sparringspartners tot moes geslagen tijden sparringssessies.

Verontschuldigingen

“Ik ben er zo op gebrand om Román op zijn plaats te zetten.Tijdens het sparren beeld ik me in dat ik tegenover hem sta. Ik verontschuldig me omdat ik mijn sparringsmaatjes in elkaar heb geslagen tijdens de sparingssessies, maar ze zijn het gewend omdat mijn coach Alfredo Caballero ook verwacht dat ik alles eruit haal tijdens een sparringssessie,” legt de 26-jarige Berchelt uit tegen fightnews.com.

De wereldkampioen zal voor de vierde keer zijn titel verdedigen tegen Román. Hij legt uit: “Er is hier meer gaande dan alleen maar een overwinning. Het gaat hier om trots. Ik wil ‘Mickey’ een lesje leren in zijn eigen thuisstad. Ik heb het helemaal gehad met zijn geklets buiten de ring. In de ring zullen mijn kwaliteiten en vuisten spreken.”

Knock-out

Miguel “Mickey” Román heeft zijn afgelopen vier partijen gewonnen op knock-out (Nery Saguilan, Orlando Salido, Aristides Perez and Michel Marcano) en is de huidige Fecarbox-kampioen (Central American Boxing Federation).

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page