Home / Nieuws / Boksen: ‘Billy Joe Saunders mag niet de ring in’

Boksen: ‘Billy Joe Saunders mag niet de ring in’

Billy Joe Saunders – links – Demetrius Andrade -rechts – (screenshot Youtube)

Na het besluit van de Atletiek commissie van de staat Massachusetts komt ook World Boxing Organization (WBO) president Francisco Valcárcel Mulero met een verklaring waarom Billy Joe Saunders zijn World Middleweight Championship tegen Demetrius Andrade niet kan verdedigen op 20 oktober in de TD Garden in Boston.

De Atletiek commissie van de staat Massachusetts heeft tegen WBO middengewicht kampioen Billy Joe Saunders gestemd. Dit vanwege een dopingtest van de 29-jarige Britse bokser (26-0, 12 KOs) op 30 augustus waar hij positief werd gevonden voor het verboden middel oxilofrine. Volgens The Guardian verklaarde Saunders dat het zou gaan om een  neusspray. Het is zelfs goed mogelijk dat Saunders zijn titel hierdoor zal verliezen.

“Het is jammer dat een bokser die zo getalenteerd is als Saunders deze controverse onder ogen moet  ziet en niet in staat zal zijn om de titel te verdedigen,” zei Valcarcel vandaag. “De WBO zal de situatie onderzoeken volgens haar ‘Rules & Regulations’ en daarna beslissen wat de juiste handelwijze is”.

Demetrius ‘Boo Boo’ Andrade vs. Walter ‘The Executioner’ Kautondokwa

De uit Namibië afkomstige Kautondokwa (17-0 16KOs) is plaatsvervanger voor Billy Joe Saunders in het gevecht tegen Demetrius Andrade (25-0 16KOs). Hij is overtuigd dat hij het gevecht kan beslechten met een spectaculaire knock-out. 

“Dit is een enorme kans voor mij en een die ik met beide handen zal aangrijpen,” zei Kautondokwa tegen WBO. “Ik ben in de sportschool geweest en ben honderd procent klaar om naar Boston te gaan en Demetrius aan mijn KO-record toe te voegen.”

Bekijk ook

MMA-vechter dood aangetroffen in hotelkamer

De 29-jarige MMA-vechter was in Chisinau, waar hij een wedstrijd had tegen Lilian Grosu.

Bokskampioen Wladimir Klitschko op zee aan dood ontsnapt

Voormalig zwaargewicht kampioen Wladimir Klitschko, werd gered door de Spaanse kustwacht nadat het luxe jacht waar hij aan boord was in brand vloog.

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife