Home / Nieuws / Boksen: ‘Billy Joe Saunders mag niet de ring in’

Boksen: ‘Billy Joe Saunders mag niet de ring in’

Billy Joe Saunders – links – Demetrius Andrade -rechts – (screenshot Youtube)

Na het besluit van de Atletiek commissie van de staat Massachusetts komt ook World Boxing Organization (WBO) president Francisco Valcárcel Mulero met een verklaring waarom Billy Joe Saunders zijn World Middleweight Championship tegen Demetrius Andrade niet kan verdedigen op 20 oktober in de TD Garden in Boston.

De Atletiek commissie van de staat Massachusetts heeft tegen WBO middengewicht kampioen Billy Joe Saunders gestemd. Dit vanwege een dopingtest van de 29-jarige Britse bokser (26-0, 12 KOs) op 30 augustus waar hij positief werd gevonden voor het verboden middel oxilofrine. Volgens The Guardian verklaarde Saunders dat het zou gaan om een  neusspray. Het is zelfs goed mogelijk dat Saunders zijn titel hierdoor zal verliezen.

“Het is jammer dat een bokser die zo getalenteerd is als Saunders deze controverse onder ogen moet  ziet en niet in staat zal zijn om de titel te verdedigen,” zei Valcarcel vandaag. “De WBO zal de situatie onderzoeken volgens haar ‘Rules & Regulations’ en daarna beslissen wat de juiste handelwijze is”.

Demetrius ‘Boo Boo’ Andrade vs. Walter ‘The Executioner’ Kautondokwa

De uit Namibië afkomstige Kautondokwa (17-0 16KOs) is plaatsvervanger voor Billy Joe Saunders in het gevecht tegen Demetrius Andrade (25-0 16KOs). Hij is overtuigd dat hij het gevecht kan beslechten met een spectaculaire knock-out. 

“Dit is een enorme kans voor mij en een die ik met beide handen zal aangrijpen,” zei Kautondokwa tegen WBO. “Ik ben in de sportschool geweest en ben honderd procent klaar om naar Boston te gaan en Demetrius aan mijn KO-record toe te voegen.”

Bekijk ook

Ruzie: Uber taxichauffeur doet een Bruce Lee'tje

Ruzie: Uber taxichauffeur doet een Bruce Lee’tje (video)

Uber taxichauffeurs zijn een plaag voor de reguliere taxi bedrijven. Een groot aantal incidenten zoals ...

Youtuber en vechtsport fan Zackstube overleden

Treurig nieuws: Youtuber Zackstube overleden

Treurig nieuws Youtuber Zackstube is vandaag overleden. Hij was klein van stuk maar deed grote ...

Gepest meisje slaat meedogenloos terug (video)

Wraak: gepest MMA-meisje slaat meedogenloos terug (video)

Pesten is van alle tijden, echter lijkt deze de afgelopen jaren verhard. Van kopschop video’s ...