Boksen: 'Billy Joe Saunders mag niet de ring in' Nieuws
Nieuws

Boksen: 'Billy Joe Saunders mag niet de ring in'

Boksen: 'Billy Joe Saunders mag niet de ring in'
Boksen: 'Billy Joe Saunders mag niet de ring in'

Na het besluit van de Atletiek commissie van de staat Massachusetts komt ook World Boxing Organization (WBO) president Francisco Valcárcel Mulero met een verklaring waarom Billy Joe Saunders zijn World Middleweight Championship tegen Demetrius Andrade niet kan verdedigen op 20 oktober in de TD Garden in Boston.

De Atletiek commissie van de staat Massachusetts heeft tegen WBO middengewicht kampioen Billy Joe Saunders gestemd. Dit vanwege een dopingtest van de 29-jarige Britse bokser (26-0, 12 KOs) op 30 augustus waar hij positief werd gevonden voor het verboden middel oxilofrine. Volgens The Guardian verklaarde Saunders dat het zou gaan om een neusspray. Het is zelfs goed mogelijk dat Saunders zijn titel hierdoor zal verliezen.

"Het is jammer dat een bokser die zo getalenteerd is als Saunders deze controverse onder ogen moet ziet en niet in staat zal zijn om de titel te verdedigen," zei Valcarcel vandaag. "De WBO zal de situatie onderzoeken volgens haar 'Rules & Regulations' en daarna beslissen wat de juiste handelwijze is".

Demetrius 'Boo Boo’ Andrade vs. Walter ‘The Executioner' Kautondokwa

De uit Namibië afkomstige Kautondokwa (17-0 16KOs) is plaatsvervanger voor Billy Joe Saunders in het gevecht tegen Demetrius Andrade (25-0 16KOs). Hij is overtuigd dat hij het gevecht kan beslechten met een spectaculaire knock-out.

"Dit is een enorme kans voor mij en een die ik met beide handen zal aangrijpen," zei Kautondokwa tegen WBO. "Ik ben in de sportschool geweest en ben honderd procent klaar om naar Boston te gaan en Demetrius aan mijn KO-record toe te voegen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws