Boksbond publiceert zwarte lijst van boksers met een start verbod - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boksbond publiceert zwarte lijst van boksers met een start verbod

Boksbond publiceert zwarte lijst van boksers met een start verbod

Roep om een startverbod lijst bij kickboksen aangewakkerd!

Niets vervelender voor vechtsporters dan een tegenstander die niet komt opdagen, overgewicht is, of zich gewoon niet afmeld voor een partij. Irritatie alom als dit gebeurt in de praktijk. Afgelopen jaar werden wij al bedolven onder de e-mails en reacties uit allerlei hoeken van de vechtsport wereld, op een artikel wat wij publiceerde die dit euvel onder de aandacht bracht.

Boksbond publiceert zwarte lijst van boksers met een start verbod

Zelfs top vechtsporters falen

Niet alleen in de amateur divisies komt het niet opdagen voor, of het niet halen van het gewicht, maar ook bij top vechtsporters. Zo was MMA vechter Gaby Garcia 12 kilo te zwaar voor een partij tegen de oudere tegenstander Shinobu Kandori, deze flipte helemaal uit bij de weging wat zelfs uitliep op een keiharde confrontatie in de kleedkamer ruimtes. Dit was overigens in december 2017.

Voer deze lijst ook in bij het kickboksen

Dit was een van de meest gehoorde kreten vorig jaar, en terecht want het gebeurt op frequente schaal. Voor de vechters die wel komen opdagen, zich weken soms maanden voorbereiden een grote teleurstelling maar ook voor de mensen er omheen. Waarom komt er geen lijst bij de overige vechtsporten zou je denken? Wel dat is makkelijk te verklaren, bij het Boksen in Nederland is er één bond, bij de overige vechtsporten zoals het kickboksen zijn er meerdere bonden. Dan verenigen deze zich toch? Nou dat is niet zo eenvoudig zoals het lijkt, om verschillende redenen waar wij nu even liever niet op ingaan.

Een taak voor de vechtsport autoriteit?

En de vechtsport autoriteit? Op verschillende social media wordt dit als oplossing aangedragen, “nu eens zien hoe de vechtsport autoriteit hier mee omgaat”, luidt een posting op Facebook. Er wordt flink over gediscuteerd op social media hoe hier mee om te gaan. De lijst van de Boksbond liegt er overigens niet om en noemt het beestje bij de naam, een soort van “naming and shaming” zoals de Engelsen plegen te zeggen. Wil je weten wie er op de lijst staan en hoe de Boksbond dit aanpakt, klik hier voor de startverbod lijst van de Boksbond.

 

Bekijk ook

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd, 27, werd onlangs ontslagen uit de UFC-selectie

Agentje boksen loopt verkeerd af! 'GTA in het echt' (video)

Agentje meppen loopt verkeerd af! ‘GTA in het echt’ (video)

Agressie op straat komt in alle vormen voor.

Pereira huurt oud rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht met Adesanya

Pereira huurt Glory rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht

Alex Pereira heeft de hulp ingeroepen van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page