Bokspromotor vermoord na lekken matchfixing info gevecht Mayweather vs McGregor Nieuws
Nieuws

Bokspromotor vermoord na lekken matchfixing info gevecht Mayweather vs McGregor

Bokspromotor vermoord na lekken matchfixing info gevecht Mayweather vs McGregor

Een bokspromotor die heeft meegewerkt aan het komende Mayweather versus McGregor gevecht, is dood aangetroffen.

Bokspromotor Barry Gibson werd dood aangetroffen in zijn woonplaats Washington D.C., in wat de kenmerken van een executie moord heeft, uren nadat hij op een persconferentie in Toronto, Canada vertrouwelijke informatie had gelekt over het feit dat het gevecht tussen McGregor en Mayweather via matchfixing beïnvloed zou zijn.

Bokspromotor vermoord na lekken matchfixing info gevecht Mayweather vs McGregor

Eerdere verslagen beweren dat de 45-jarige doodgeschoten was in zijn Jeep, samen met een andere man, waarvan men meent dat hij een collega was.

Gibson, een gerenommeerd PR man, had samen met Mayweather Promotions en McGregor Sports & Entertainment gewerkt aan het promoten van de wedstrijd van zaterdag tussen het paar. Gibson werd door beveiligingspersoneel uit een woning verwijderd, waar een bespreking plaatsvond waar hij kritiek had geuit, wat uitliep op een conflictsituatie.

Volgens Gibson hadden Mayweather en McGregor een zogenaamde matchfixing op hun partij gezet. Die hen zowel dikke sponsordeals, als honderden miljoenen dollars zou opleveren.

"Dit is de grootste oplichterij in de boksgeschiedenis," zei Gibson in Toronto volgens ingewijden. 'Ik vertel je nu dat er meer dan een gentleman's akkoord is tussen deze twee assholes. De strijd is al volledig uitgemaakt en er is al bekend wie er gaat verliezen en winnen."

Geloof me als ik zeg dat ik het heb gelezen.

"Deze twee assholes hebben de wereld met dezelfde prive-jet rond gereisd om het gevecht te promoten. Lachend helemaal naar de bank, de acteurs die je op het podium ziet. Geloof de hype niet, ze zijn vrienden. Dit is een uitgemaakte zaak."

Verslaggevers zeggen dat hij "als eerste een boksfan was en als tweede een promotor". Gibson zei: "boksen in 2017 heeft grote gevechten nodig, niet oplichting. Boksen in Amerika zal hierdoor niet herstellen."

Eerdere verslagen die verklaarden dat Gibson doodgeschoten was in een "executiestijl" in D.C., zijn van het internet gehaald, maar niet voordat alerte lezers screenshots van het verhaal hadden gemaakt.

Geen antwoorden

De Washington Post heeft niet geantwoord op vragen over waarom ze het verhaal ongepubliceerd laten. Vechtsportfans op internet forums speculeren dat de reguliere media bedrijven, die eigendom zijn van dezelfde oligarchen niet durven of mogen publiceren en hebben alle rapporten over Barry Gibson verwijderd.

Mayweather vs McGregor, ook wel bekend als "The Billion Dollar Fight", vindt plaats in de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada op zaterdag 26 augustus, en geruchten circuleren dat Gibson werd vermoord om ervoor te zorgen dat het "high stakes gevecht" door gaat en de vechters en media organisaties hun honderden miljoenen dollars ontvangen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws