Zware straf wacht voor bokskampioen, titel in het geding (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Zware straf wacht voor bokskampioen, titel in het geding (video)

Zware straf wacht voor bokskampioen, titel in het geding (video)

Ioka Kazuto wacht op straf van de Japanse Bokscommissie voor zijn zichtbare tatoeage. De bokskampioen die 31 december zijn WBO super-vlieggewicht titel met succes verdedigde, moet op het hakblok.

De Japanse bokser Ioka Kazuto wordt door de boksautoriteiten gestraft vanwege zijn tatoeages. De Japanner behield titel met een 8e ronde TKO overwinning op Tanaka Kosei in een evenement dat plaatsvond in het Ota City General Gymnasium in Tokio.

Overtreding

Ioka nam echter de wedstrijd aan, wetende dat hij vrijwel zeker een vorm van straf zou krijgen. Voor iets dat niets te maken heeft met zijn acties in de ring. BoxingScene meldt dat Ioka tijdens zijn gevecht met Tanaka een regel van de Japanse Boxing Commission (JBC) over zichtbare tatoeages heeft geschonden.

Een van de regels van de JBC is dat Japanse boksers met "een tatoeage. Of andere markeringen die het publiek een ongemakkelijk gevoel geven", niet mogen deelnemen aan een boksevenement in het land. Mits deze bedekt zijn.

Japanse maffia

In het moderne Japan blijft de tatoeage een populair (en niet verdienstelijk) symbool van criminaliteit. Wanneer ze worden gezien naast vechtsporten, een arena in Japan die vaak is ontsierd door Yakuza-invloed (Japanse Maffia).

Welke straf zal volgen voor de kampioen is nog niet duidelijk. Het zou hem zelfs zijn titel kunnen kosten. Of een lange uitsluiting van het boks circuit.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/sponsor-badr-hari-het-is-een-chaos/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws