Zware straf wacht voor bokskampioen, titel in het geding (video) – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Zware straf wacht voor bokskampioen, titel in het geding (video)

Zware straf wacht voor bokskampioen, titel in het geding (video)

Ook Kazuto (rechts) viert zijn overwinning op Tanaka Kosei

Ioka Kazuto wacht op straf van de Japanse Bokscommissie voor zijn zichtbare tatoeage. De bokskampioen die 31 december zijn WBO super-vlieggewicht titel met succes verdedigde, moet op het hakblok.

De Japanse bokser Ioka Kazuto wordt door de boksautoriteiten gestraft vanwege zijn tatoeages. De Japanner behield titel met een 8e ronde TKO overwinning op Tanaka Kosei in een evenement dat plaatsvond in het Ota City General Gymnasium in Tokio.

Overtreding

Ioka nam echter de wedstrijd aan, wetende dat hij vrijwel zeker een vorm van straf zou krijgen. Voor iets dat niets te maken heeft met zijn acties in de ring. BoxingScene meldt dat Ioka tijdens zijn gevecht met Tanaka een regel van de Japanse Boxing Commission (JBC) over zichtbare tatoeages heeft geschonden.

Een van de regels van de JBC is dat Japanse boksers met “een tatoeage. Of andere markeringen die het publiek een ongemakkelijk gevoel geven”, niet mogen deelnemen aan een boksevenement in het land. Mits deze bedekt zijn.

Japanse maffia

In het moderne Japan blijft de tatoeage een populair (en niet verdienstelijk) symbool van criminaliteit. Wanneer ze worden gezien naast vechtsporten, een arena in Japan die vaak is ontsierd door Yakuza-invloed (Japanse Maffia).

Welke straf zal volgen voor de kampioen is nog niet duidelijk. Het zou hem zelfs zijn titel kunnen kosten. Of een lange uitsluiting van het boks circuit.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page