Zware straf boks juryleden na controversiële beslissing (video) Nieuws
Nieuws

Zware straf boks juryleden na controversiële beslissing (video)

Zware straf boks juryleden na controversiële beslissing (video)

Twee juryleden van het gevecht tussen Dmitry Kudryashov en Vaclav Peysar zijn voor anderhalf jaar geschorst.

Het Department of Professional Boxing van de Boks Federatie uit Rusland maakte de beslissing en diskwalificeerde gelicentieerde juryleden Irakli Givievich Malazoniya en Semen Ivanovich Stakheev voor een periode van 1,5 jaar.

De twee zijn geschorst zonder het recht om in beroep te gaan op basis van onbevredigend werk bij het beoordelen van het Kudryashov versus Peysar gevecht in Krasnoykarsjoyarsoy op 21 december dit jaar. Ondanks zijn meer bescheiden status zag Peysar er overtuigender uit. Niettemin gaven de juryleden de overwinning aan Kudryashov.

Zware strafmaat

De uiteindelijke score op de scheidsrechter kaarten was 97:92, 92:97, 95:94 in het voordeel van Kudryashov. De jury beslissing veroorzaakte veel verbijstering en op internet werd de uitslag zwaar bekritiseerd. De stof die dit deed opwaaien deed de boks commissie besluiten een onderzoek in te stelen.

Uit het onderzoek bleek dat de scorekaarten niet goed waren bijgehouden en de twee scheidsrechters opzettelijk de winst aan Kudryashov gaven. Dit geconstateerd hebbende kon de Boks Federatie niets anders doen dan een zware schorsing opleggen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws