Home / Nieuws / Boks Nieuws / Zwaargewicht titel: Daniel Dubois verslaat Nathan Gorman (video)

Zwaargewicht titel: Daniel Dubois verslaat Nathan Gorman (video)

Daniel Dubois pakte zaterdag de Britse bokstitel met een vijfde ronde stop tegen rivaal Nathan Gorman.

De 21-jarige Dubois demonstreerde zijn macht in de O2 Arena in Londen en scoorde een knock-down in de derde ronde. Gorman, gesteund door zijn neef Tyson Fury overleefde, maar werd door een rechtse gedropt in de vijfde en het gevecht werd beëindigd door de scheidsrechter.

“Ik had veel vertrouwen in mijn kracht”, zei Dubois. “Ik voelde hem vervagen.” Dubois, die nu 12 overwinningen heeft, 11 via knock-out als professional, voegde eraan toe: “Ik moet gewoon blijven werken en elke wedstrijd is een leerzame voor mij.”

Wel of geen rematch

Gorman, kreeg al vroeg een paar zware rechterhoeken te verwerken. Terugkerend naar de hoek kreeg hij te horen dat hij “het gevaar eerst moest vermijden” , maar de rechterhand van zijn rivaal bleef bedreigend voor elke seconde van de wedstrijd en Gorman liep in de tweede ronde een snee op boven zijn linkeroog.

“Ik hield mijn handen omhoog, maar hij was de betere man”, zei Gorman. “Ik zal opnieuw moeten komen en ik weet zeker dat ik het zal redden.” Of er een latere rematch komt tussen Dubois en Gorman valt te bezien, er zijn meerdere kaper sop de kust voor de titel die Dubois nu in bezit heeft.

Bekijk ook

Lomachenko vs Campbell: De strijd om de WBA, WBO en WBC titels

Vasyl Lomachenko en Luke Campbell boksen tegen elkaar voor de WBA, WBO en WBC titels.

Kickboks veteraan John Wayne Parr tekent voor bokswedstrijd

John Wayne Parr ook welbekend als JWP zal in november te zien zijn tegen Anthony ...

Hersenoperatie op bokser Maxim Dadashev na brute knock-out (video)

Dat boksen en andere vechtsporten grote risico's met zich mee kunnen dragen bewijst de bokswedstrijd tussen Maxim Dadashev en Subriel Matias afgelopen vrijdagavond.