Zwaar 'hersenletsel' vechter na enge knock-out! 'Het moet haast wel' (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Zwaar 'hersenletsel' vechter na enge knock-out! 'Het moet haast wel' (video)

Zwaar 'hersenletsel' vechter na enge knock-out! 'Het moet haast wel' (video)

Knockout's maken deel uit van elke vechtsport ter wereld. En de meeste vechtfans zien graag dat een vechter in slaap wordt gebracht door een stoot of trap. Maar een enge KO die gisteravond viel doet wat wenkbrauwen fronsen.

Het risico van deze verwoestende KO's kan echter niet worden genegeerd, vooral niet bij ongereguleerde ondergrondse wedstrijden. Dat was het geval bij TDFC X organisatie, want deze organiseerden een bokswedstrijd met blote vuisten. De wedstrijd eindigde met een verwoestende KO die onmiddellijk viraal ging vanwege de gruwelijkheid er van.

De uitgeschakelde vechter begon op een eng moment onbewust met zijn handen te zwaaien. Dit zou volgens critici duiden op zwaar hersenletsel. Bovendien reageerden fans snel omdat ze vreesden voor het welzijn van de andere vechters in het toernooi.

Fans reageren op de enge knock-out

Een fan verklaarde dat hoewel de knock-out spannend was, dit tot hersenbeschadiging zou kunnen leiden. En dat er een hoofdbeschermer had moeten worden gebruikt om de vechter te beschermen. Een andere fan wees erop dat de reactie van de knock-out het gevolg was van hersenbeschadiging Bovendien leek een andere fan in de war over waarom de vechter onbewust met zijn handen zwaaide nadat deze was uitgeschakeld.

Het onderwerp veiligheid van vechters is al lang onderwerp van discussie in vechtsporten. Vanwege hun aard vormen vechtsporten een grotere bedreiging voor het leven van een persoon dan andere sporten. Dat mag echter niet betekenen dat de veiligheid van vechters kan worden genegeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws