Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte

Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte

Ziekte oorzaak nederlaag bokskoning Povetkin tegen Whyte

Alexander Povetkin verloor gisteravond zijn WBC interim zwaargewicht titel tegen de Brit Dillian Whyte. De twee vochten een herkansing uit van hun gevechten vorig jaar, waar Povetkin zegevierde.

De voorzitter van de World Boxing Council, Mauricio Sulaiman, gelooft dat de 41-jarige Rus fysiek niet klaar was voor de herkansing met Dillian Whyte. De strijd tussen Whyte en de Rus eindigde in de vierde ronde. In augustus 2020 was dit anders en ging Whyte bruut knock-out tegen Povetkin.

Whyte draaide de zaken om en slag op zijn beurt de Rus tegen het canvas. Povetkin die flink getroffen werd door Covid-19 en zwaar ziek werd, maakte volgens Sulaiman dus een te snelle rentree. ,,Povetkin is een echte krijger, hij heeft een heel groot hart”, zei Sulaiman tegen reporter Igor Lazorin. ,,Maar ik denk dat hij niet klaar was voor een herkansing met Whyte, vanwege medische redenen na het omgaan met een ziekte als Covid-19.”

Te zwaar

De herkansing was aanvankelijk gepland voor afgelopen november, maar werd uitgesteld toen Povetkin de diagnose COVID-19 kreeg. Sulaiman is van mening dat een derde gevecht een logische beslissing zou zijn. ,,Dat zou een logische beslissing zijn om een ​​derde gevecht te hebben. Twee knock-outs, zoveel knockdowns in twee gevechten is ongelooflijk”, zei Sulaiman.

Veel waarnemers voelden dat Povetkin een schil was van zijn vroegere zelf gisteren. Hij had moeite om zijn evenwicht te bewaren en stoten uit te voeren. Vorig jaar rook Povetkin tweemaal aan het canvas in de vierde ronde. Maar kwam toen sterk terug in de vijfde en sloeg Whyte KO met een brute uppercut.

Bekijk ook

Spanning buiten de ring zoeken

Spanning buiten de ring zoeken

Op zoek naar de spanning die je van de vechtsport kent buiten de ring zoeken?

Glory kampioen Wisse: 'Gameplan aangepast door blessure tijdens titelgevecht'

Glory kampioen Wisse moest ‘gameplan aanpassen’ tijdens titelgevecht’

In de kleedkamer spraken we een licht aangeslagen kampioen

Pester de bosjes in gemept door slachtoffer! 'Wie is de dikzak' (video)

Treiter joch de bosjes in gemept! ‘Wie is de dikzak’ (video)

Vechten lost meestal niets op maar kan wel verlossend werken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page