Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte

Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte

Ziekte oorzaak nederlaag bokskoning Povetkin tegen Whyte

Alexander Povetkin verloor gisteravond zijn WBC interim zwaargewicht titel tegen de Brit Dillian Whyte. De twee vochten een herkansing uit van hun gevechten vorig jaar, waar Povetkin zegevierde.

De voorzitter van de World Boxing Council, Mauricio Sulaiman, gelooft dat de 41-jarige Rus fysiek niet klaar was voor de herkansing met Dillian Whyte. De strijd tussen Whyte en de Rus eindigde in de vierde ronde. In augustus 2020 was dit anders en ging Whyte bruut knock-out tegen Povetkin.

Whyte draaide de zaken om en slag op zijn beurt de Rus tegen het canvas. Povetkin die flink getroffen werd door Covid-19 en zwaar ziek werd, maakte volgens Sulaiman dus een te snelle rentree. ,,Povetkin is een echte krijger, hij heeft een heel groot hart”, zei Sulaiman tegen reporter Igor Lazorin. ,,Maar ik denk dat hij niet klaar was voor een herkansing met Whyte, vanwege medische redenen na het omgaan met een ziekte als Covid-19.”

Te zwaar

De herkansing was aanvankelijk gepland voor afgelopen november, maar werd uitgesteld toen Povetkin de diagnose COVID-19 kreeg. Sulaiman is van mening dat een derde gevecht een logische beslissing zou zijn. ,,Dat zou een logische beslissing zijn om een ​​derde gevecht te hebben. Twee knock-outs, zoveel knockdowns in twee gevechten is ongelooflijk”, zei Sulaiman.

Veel waarnemers voelden dat Povetkin een schil was van zijn vroegere zelf gisteren. Hij had moeite om zijn evenwicht te bewaren en stoten uit te voeren. Vorig jaar rook Povetkin tweemaal aan het canvas in de vierde ronde. Maar kwam toen sterk terug in de vijfde en sloeg Whyte KO met een brute uppercut.

Bekijk ook

‘Ik sla kapot’! ONE Championship kampioen wil ruil met de UFC

Ik weet precies hoe ik je zou kunnen pakken.

McGregor gaat tekeer op Twitter! Neemt vrouw Poirier onder vuur

Conor McGregor was duidelijk opgewonden toen hij vandaag meerdere tweets stuurde

Blijf van mijn wijf! Vechter Lombard wil met Woodley op de vuist

Oog in oog stonden Lombard en Woodley die verward leek te zijn door het hele incident.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page