Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte

Ziekte oorzaak nederlaag Povetkin in herkansing tegen Whyte

Ziekte oorzaak nederlaag bokskoning Povetkin tegen Whyte

Alexander Povetkin verloor gisteravond zijn WBC interim zwaargewicht titel tegen de Brit Dillian Whyte. De twee vochten een herkansing uit van hun gevechten vorig jaar, waar Povetkin zegevierde.

De voorzitter van de World Boxing Council, Mauricio Sulaiman, gelooft dat de 41-jarige Rus fysiek niet klaar was voor de herkansing met Dillian Whyte. De strijd tussen Whyte en de Rus eindigde in de vierde ronde. In augustus 2020 was dit anders en ging Whyte bruut knock-out tegen Povetkin.

Whyte draaide de zaken om en slag op zijn beurt de Rus tegen het canvas. Povetkin die flink getroffen werd door Covid-19 en zwaar ziek werd, maakte volgens Sulaiman dus een te snelle rentree. ,,Povetkin is een echte krijger, hij heeft een heel groot hart”, zei Sulaiman tegen reporter Igor Lazorin. ,,Maar ik denk dat hij niet klaar was voor een herkansing met Whyte, vanwege medische redenen na het omgaan met een ziekte als Covid-19.”

Te zwaar

De herkansing was aanvankelijk gepland voor afgelopen november, maar werd uitgesteld toen Povetkin de diagnose COVID-19 kreeg. Sulaiman is van mening dat een derde gevecht een logische beslissing zou zijn. ,,Dat zou een logische beslissing zijn om een ​​derde gevecht te hebben. Twee knock-outs, zoveel knockdowns in twee gevechten is ongelooflijk”, zei Sulaiman.

Veel waarnemers voelden dat Povetkin een schil was van zijn vroegere zelf gisteren. Hij had moeite om zijn evenwicht te bewaren en stoten uit te voeren. Vorig jaar rook Povetkin tweemaal aan het canvas in de vierde ronde. Maar kwam toen sterk terug in de vijfde en sloeg Whyte KO met een brute uppercut.

Bekijk ook

Josh Barnett wint bloedige oorlog tegen Jon Moxley

Josh Barnett, bekend van de UFC maakt wel eens een extreem uitstapje

Mike Tyson geeft worstelaar pak slaag, vete ten einde

Mike Tyson heeft afgelopen nacht bruut ingegrepen tijdens de AEW Dynamite show.

⏰ 🎥 70 sec KO: Tyson Fury favoriet snel klaar met rivaal

De Kazach Kulakhmet is een van de gevaarlijkste boksers in de ogen van Fury.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page