Zelfmoord na doodslaan bokser? 'Ik kan er gewoon niet meer tegen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Zelfmoord na doodslaan bokser? 'Ik kan er gewoon niet meer tegen'

Zelfmoord na doodslaan bokser? 'Ik kan er gewoon niet meer tegen'

Siphesihle Mntungwa zegt zelfmoord te hebben willen plegen na de dood van zijn rivaal Simiso Buthelezi. In hun wedstrijd raakte Buthelezi de weg kwijt door een verdwaalde stoot van Mntungwa. Buthelezi stierf later aan een hersenbloeding nadat hij in een medisch coma was gebracht.

De wedstrijd tussen Mntungwa en Buthelezi schokte de wereld. Buthelezi leek na de klap van Mntungwa tegen een onzichtbare tegenstander te boksen in de ring door wild om zich heen te slaan. Naderhand bleek in het ziekenhuis dat Buthelezi een hersenbloeding had en werd in kunstmatige coma gebracht.

Er werd nogal lacherige gedaan over de beelden van het spookgevecht welke Buthelezi hield in de ring. Een aantal bekende vechters die er eerst lol om maakte bood later excuses aan. Nadat gebleken was dat Buthelezi gestorven was. De dood van zijn rivaal kan Mntungwa geen plek geven.

Het is teveel

De bokser vertelde Sowetan Live over zijn ervaringen sinds de bokswedstrijd. Hij verklaarde dat mensen hem hebben aangevallen en "hem als een moordenaar hebben gebrandmerkt". Hij zei ook: ,,Het enige wat ik wilde was de titel winnen, wat misschien mijn leven en dat van mijn familie zou helpen veranderen … het winnen van die titel zou me financieel helpen."

,,Mensen hebben me gebrandmerkt als een moordenaar. Ik had het kunnen zijn." Mntungwa, zegt zelfmoord te hebben overwogen na de aankondiging van Buthelezi's dood. ,,Ik kan er gewoon niet meer tegen." Volgens Insiders is Mntungwa gestrest sinds de wedstrijd, die heviger werd nadat Buthelezi enkele dagen later stierf.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws