Home / Nieuws / Boks Nieuws / Yildirim doet beroep op WBC: ‘wil rematch tegen Dirrell’

Yildirim doet beroep op WBC: ‘wil rematch tegen Dirrell’

De Turkse bokser Avni Yildirim (21-2, 12 KOs) en zijn promotor Ahmet Oener, bezochten dinsdag het hoofdkwartier van de World Boxing Council. Zij spraken daar met WBC president Mauricio Sulaiman om voor een ​​rematch te pleiten tegen Anthony ‘The Dog’ Dirrell.

Dirrell versloeg Yildirim via een controversiële beslissing van de jury die een storm van reacties los maakte vooral in het moederland va Yildirim, Turkije. De partij tussen Dirrell en Yildirim vond afgelopen zaterdag plaats in de Minneapolis Armory, in Minneapolis, Minnesota. Al snel werd er gesuggereerd dat Dirrell won omdat hij een Amerikaan is.

Yildirim en zijn team diende gelijk na de wedstrijd protest aan tegen de uitslag en eisten een directe rematch. Om dit kracht bij te zetten togen Yildirim en zijn promotor naar het hoofdkantoor van de WBC.

Meervoudig kampioen

De overwinning was voor Dirrell de tweede keer in zijn carrière dat hij de WBC super middengewicht titel op zijn naam schreef. Dirrell hield de titel eerder in bezit van 2014 tot 2015 na het verslaan van Sakio Bika via een 12 ronde beslissing. Dirrell verloor de titel aan Badou Jack door een meerderheidsbesluit na twaalf rondes in april 2015.

LEES OOK: Turkse Bokser Yildirim bestolen van winst

In de bokdswedstrijd tegen Yildirim liep Dirrell in de 7e ronde een snee boven zijn linkeroog op door een ongelukkige kopstoot. De snee verslechterde en uiteindelijk werd het gevecht daarna gestopt.

Kleur bekennen

Het was toen aan de jury om te beslissen de scores waren 96-94 voor Dirrell en 98-92 voor Yildirim. Een analist van Boxing News 24 zag het als een foute win voor Dirrell. Deze vond dat Yildirim gewonnen had met een 98-92 score, klaarblijkelijk had hij een andere visie op het gevecht dan de fans van Dirrell.

Dirrell wil eigenlijk niet meer tegen Yildirim vechten. Hij wil strijden tegen de andere kampioenen op 168. Een rematch tegen Yildirim gaat niet veel doen voor Dirrell. Het zou een goed moment kunnen zijn voor de WBC om een ​​goed politiek standpunt te bepalen en en oplossing voor dit probleem.

Rematch

Ze zouden Yildirim kunnen laten vechten tegen David Benavidez voor de tussentijdse WBC-titel, met de winnaar van het gevecht die dan de kans krijgt tegen Dirrell voor zijn titel. Dat zou het meest logisch zijn.

Bekijk ook

FEIT: Nederlanders willen naar de sportschool, thuis trainen NEE

Een ruime meerderheid denkt dat Nederlanders fitter (92,6%) en gelukkiger (89,3%) worden als de sportscholen ...

Jorina Baars over Cris Cyborg en terugkeer naar Lion Fight (video)

Jorina Baars is een van de bekendste Nederlandse kickboksers. De meervoudig kampioen staat onder contract ...

VIDEO: MMA-kampioen trapt been rivaal gruwelijk doormidden

Dean Maxwell die afgelopen zaterdag meedeed aan het Urban Fight Night 24 in Milsons Point, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page