World Boxing Super Series: Josh Taylor verovert plek in halve finale Nieuws
Nieuws

World Boxing Super Series: Josh Taylor verovert plek in halve finale

World Boxing Super Series: Josh Taylor verovert plek in halve finale

De WBC Silver-kampioen was te goed voor de eerder ongeslagen Martin, die de schaduw leek van een man die 22 opeenvolgende overwinningen als professional had behaald. De sfeer in de SSE Hydro was elektrisch vanaf de eerste bel en Taylor leek te gedijen op een sterke, partijdige ondersteuning van het publiek.

De Schot wordt nu geconfronteerd met de Wit-Russische Ivan Baranchyk in de halve finale, een gevecht dat ook voor de IBF wereldtitel zal zijn, begin volgend jaar. Taylor was de actievere bokser in de eerste drie minuten, het vinden van succes met een handvol stoten naar het lichaam. En de verdediging van de Amerikaan begon te verzwakken toen Taylor de druk in zowel de tweede als de derde ronde opvoerde.

Volgens plan

De bokser uit Edinburgh heeft veel wapens in zijn arsenaal en hij leverde een verwoestende slag toe aan de rechterkant van het lichaam in de vierde die de wind uit zijn tegenstander haalde. Langzaam maar zeker viel Taylors spelplan in elkaar met Martin die niet in staat was om veel respons te bieden.

Het duurde tot de zesde ronde voordat de Amerikaan poogde terug te komen, maar tegen die tijd voelde Taylor dat de onderbreking in zicht was. Een linkse hoek naar het hoofd in de zevende bracht em de overwinning toen Martin naar het canvas zakte en scheidsrechter Victor Loughlin de wedstrijd tot stilstand bracht met nog 39 seconden te gaan.

Wereldkampioen

Ondertussen werd Ryan Burnett verslagen voorafgaand aan het begin van de vijfde ronde van zijn bantamweight kwartfinale tegen Filipino Nonito Donaire. Donaire is nu de nieuwe WBA-wereldkampioen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws