Home / Nieuws / Boks Nieuws / World Boxing Super Series: Josh Taylor verovert plek in halve finale

World Boxing Super Series: Josh Taylor verovert plek in halve finale

Josh Taylor zorgde zaterdagavond voor een zevende ronde overwinning tegen de Amerikaan Ryan Martin, om zo door te gaan naar de halve finale van de World Boxing Super Series.

De WBC Silver-kampioen was te goed voor de eerder ongeslagen Martin, die de schaduw leek van een man die 22 opeenvolgende overwinningen als professional had behaald. De sfeer in de SSE Hydro was elektrisch vanaf de eerste bel en Taylor leek te gedijen op een sterke, partijdige ondersteuning van het publiek.

De Schot wordt nu geconfronteerd met de Wit-Russische Ivan Baranchyk in de halve finale, een gevecht dat ook voor de IBF wereldtitel zal zijn, begin volgend jaar. Taylor was de actievere bokser in de eerste drie minuten, het vinden van succes met een handvol stoten naar het lichaam. En de verdediging van de Amerikaan begon te verzwakken toen Taylor de druk in zowel de tweede als de derde ronde opvoerde.

Volgens plan

De bokser uit Edinburgh heeft veel wapens in zijn arsenaal en hij leverde een verwoestende slag toe aan de rechterkant van het lichaam in de vierde die de wind uit zijn tegenstander haalde. Langzaam maar zeker viel Taylors spelplan in elkaar met Martin die niet in staat was om veel respons te bieden.

Het duurde tot de zesde ronde voordat de Amerikaan poogde terug te komen, maar tegen die tijd voelde Taylor dat de onderbreking in zicht was. Een linkse hoek naar het hoofd in de zevende bracht em de overwinning toen Martin naar het canvas zakte en scheidsrechter Victor Loughlin de wedstrijd tot stilstand bracht met nog 39 seconden te gaan.

Wereldkampioen

Ondertussen werd Ryan Burnett verslagen voorafgaand aan het begin van de vijfde ronde van zijn bantamweight kwartfinale tegen Filipino Nonito Donaire. Donaire is nu de nieuwe WBA-wereldkampioen.

Bekijk ook

Transgender schrijft geschiedenis: ‘wint eerste prof bokswedstrijd als man’

Foto: Instagram Pat Manuel schreef zaterdag geschiedenis als de eerste Amerikaans transgender man die aan ...

Canelo Álvarez verslaat Gennady Golovkin en pakt de WBA en WBC titels

2019 zou wel eens een geweldig jaar kunnen worden voor het boksen

Gennady Golovkin tegen Canelo Alvarez (screenshot YouTube) Wat was de laatste bokstrilogie waar je echt van ...

World Boxing Super Series in gevaar: ‘boksers wachten nog steeds op hun bonussen’

Er is toenemende bezorgdheid dat het ambitieuze single-elimination-toernooi van de World Boxing Super Series zal ...