Home / Nieuws / Boks Nieuws / World Boxing Super Series in gevaar: ‘boksers wachten nog steeds op hun bonussen’

World Boxing Super Series in gevaar: ‘boksers wachten nog steeds op hun bonussen’

Er is toenemende bezorgdheid dat het ambitieuze single-elimination-toernooi van de World Boxing Super Series zal stoppen voordat het tweede seizoen is voltooid.

WBSS / Official Twitter Account

Beroering vindt plaats achter de schermen bij Comosa AG, de groep die het toernooi financiert. De kern van het probleem: sommige beleggers hebben meer gefinancierd dan hun beloofde aandeel; anderen hebben hun beloftes niet voldaan.

De halve finales zijn gepland voor februari en maart en de partijen zijn geregeld. De tweede ronde van het toernooi dreigt uit elkaar te vallen, melden bronnen, maar er is hoop dat men de problemen zal oplossen.

Wachten op geld

Verschillende boksers wachten nog steeds op hun bonussen uit hun kwartfinale wedstrijden. De eerste ronde van seizoen 2 werd in oktober voltooid.

Het World Boxing Super Series-contract vereist dat deelnemers facturen indienen voor verdiensten, een ongebruikelijk iets. Het contract bepaalt dat vechters de betaling binnen vijf werkdagen na factuur is ingediend ontvangen; in sommige gevallen is aan die belofte voldaan. Boksers worden meestal een salaris uitbetaald op de dag van het gevecht.

Grote namen

In totaal zijn er 24 boksers die seizoen 2 zijn ingegaan, van cruiserweights, bantamweights en junior welterweights. Twaalf boksers tot nu toe.

De halve finale partijen die in gevaar zijn om te worden geannuleerd zijn: Josh Taylor-Ivan Baranchyk; Regis Prograis-Kiryl Relikh; Zolani Tete-Nonito Donaire; Naoya Inoue-Emmanuel Rodriguez; Mairis Briedis-Krzysztof Glowacki; Yunier Dorticos-Andrew Tabiti.

Zeldzaam

Toernooien van dit kaliber zijn zeldzaam bij het boksen. Het is moeilijk om zoveel verschillende vechters en promotors tevreden te stellen. Het is ook een financieel risico, met een bokser als Usyk die zijn naam opbouwde voordat hij ondertekende bij Eddie Hearn. De WBSS heeft geen opties op zijn deelnemers.

De World Boxing Super Series heeft geen tv-zender in de VS gevonden voor seizoen 1 en de geldschieters verloren de licentiekosten die ermee gepaard gaan. DAZN haalde rechten op voor het streamen van seizoen 2, evenals de seizoen 1 super middengewicht finale tussen Smith en George Groves.

Oplossingen

Als organisatoren achter de schermen deze problemen niet snel kunnen oplossen, kan de World Boxing Super Series uit elkaar vallen voordat de tweede iteratie ooit de halve finale bereikt.

Bekijk ook

Hubert Geven wint wereldtitel op Clan Wars Belfast

Blote vuist bokser Hubert Geven: ‘Ik sloop alles en iedereen’

Binnenkort maakt de Nederlandse blote vuist bokser Hubert Geven zijn debuut in Engeland.

Boks Nieuws: Manny Pacquiao vs Keith Thurman voor de WBA titel

Keith Thurman zal zijn WBA weltergewicht titelverdediging doen tegen bokslegende Manny Pacquiao.

Chaos tijdens persconferentie Bare Knuckle boksen (video)

Ex-prof bokser Paulie Malignaggi probeerde Artem Lobov te slaan met een microfoon bij de opening van een persconferentie.

REGIO NIEUWS UITGELICHT