World Boxing Super Series in gevaar: 'boksers wachten nog steeds op hun bonussen' Nieuws
Nieuws

World Boxing Super Series in gevaar: 'boksers wachten nog steeds op hun bonussen'

World Boxing Super Series in gevaar: 'boksers wachten nog steeds op hun bonussen'
World Boxing Super Series in gevaar: 'boksers wachten nog steeds op hun bonussen'

Beroering vindt plaats achter de schermen bij Comosa AG, de groep die het toernooi financiert. De kern van het probleem: sommige beleggers hebben meer gefinancierd dan hun beloofde aandeel; anderen hebben hun beloftes niet voldaan.

De halve finales zijn gepland voor februari en maart en de partijen zijn geregeld. De tweede ronde van het toernooi dreigt uit elkaar te vallen, melden bronnen, maar er is hoop dat men de problemen zal oplossen.

Wachten op geld

Verschillende boksers wachten nog steeds op hun bonussen uit hun kwartfinale wedstrijden. De eerste ronde van seizoen 2 werd in oktober voltooid.

Het World Boxing Super Series-contract vereist dat deelnemers facturen indienen voor verdiensten, een ongebruikelijk iets. Het contract bepaalt dat vechters de betaling binnen vijf werkdagen na factuur is ingediend ontvangen; in sommige gevallen is aan die belofte voldaan. Boksers worden meestal een salaris uitbetaald op de dag van het gevecht.

Grote namen

In totaal zijn er 24 boksers die seizoen 2 zijn ingegaan, van cruiserweights, bantamweights en junior welterweights. Twaalf boksers tot nu toe.

De halve finale partijen die in gevaar zijn om te worden geannuleerd zijn: Josh Taylor-Ivan Baranchyk; Regis Prograis-Kiryl Relikh; Zolani Tete-Nonito Donaire; Naoya Inoue-Emmanuel Rodriguez; Mairis Briedis-Krzysztof Glowacki; Yunier Dorticos-Andrew Tabiti.

Zeldzaam

Toernooien van dit kaliber zijn zeldzaam bij het boksen. Het is moeilijk om zoveel verschillende vechters en promotors tevreden te stellen. Het is ook een financieel risico, met een bokser als Usyk die zijn naam opbouwde voordat hij ondertekende bij Eddie Hearn. De WBSS heeft geen opties op zijn deelnemers.

De World Boxing Super Series heeft geen tv-zender in de VS gevonden voor seizoen 1 en de geldschieters verloren de licentiekosten die ermee gepaard gaan. DAZN haalde rechten op voor het streamen van seizoen 2, evenals de seizoen 1 super middengewicht finale tussen Smith en George Groves.

Oplossingen

Als organisatoren achter de schermen deze problemen niet snel kunnen oplossen, kan de World Boxing Super Series uit elkaar vallen voordat de tweede iteratie ooit de halve finale bereikt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws