MISLEIDING: World Boxing Council schorst bokskampioen Nieuws
Nieuws

MISLEIDING: World Boxing Council schorst bokskampioen

MISLEIDING: World Boxing Council schorst bokskampioen

De WBC past strenge regels toe voor te zwaar bevonden bokser.

Bokser Andres Gutierrez is geschorst door de World Boxing Council, die een onmiddellijk onderzoek is gestart naar de reden waarom hij maar liefst elf pond boven de super vedergewicht limiet op de weging uitkwam.

Tijdens de recente WBC jaarlijkse conventie werd een gevecht tussen nr. 1 super vedergewicht bokser Oscar Valdez uit Mexico versus Andres Gutierrez goedgekeurd, als een definitieve eliminator om de verplichte uitdager van de divisie te bepalen.

Te zwaar bevonden

Echter, vrijdag tijdens het wegen, arriveerde Gutierrez, 11 pond. boven de limiet van de gewichtklasse. "Door deze gênante en buitengewone actie zal Andres geen deel uitmaken van deze eliminatiewedstrijd en de WBC zal onmiddellijk een onderzoek starten. Gutierrez misleide de WBC door te beweren binnen de toegestane limieten te zijn na de 30, 15 en 7 dagen voor weging," aldus de WBC.

“Wat er net is gebeurd in Las Vegas, is uiterst zorgwekkend. Gutierrez weegt 11 pond boven de gewichtslimiet in de WBC definitieve eliminatie gepland voor super vedergewicht. Gutiérrez is officieel geschorst door de WBC en we zullen een grondig onderzoek instellen naar de feiten, ” zegt Mauricio Sulaiman, president van de WBC.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws