Home / Nieuws / Boks Nieuws / WK boksen: Nouchka Fontijn bereikt finale, Jemyma Betrian pakt brons

WK boksen: Nouchka Fontijn bereikt finale, Jemyma Betrian pakt brons

Nouchka Fontijn en Jemyma Betrian naar WK Boksen in India

Nouchka Fontijn heeft zich vrijdag in New Delhi geplaatst voor de finale van het WK boksen. In een titanenstrijd tegen Price bokste zij zich een weg naar de prijzen.

De Nederlandse was in de halve finales te sterk voor Lauren Price uit Wales. Het was een stevige partijen en de als eerste geplaatste Fontijn kreeg de zege niet cadeau. Price bood stevig weerstand wat het spannend maakte tot het einde van de partij.

De jury was verdeeld in het eindoordeel, met een score van 3-2, kreeg Fontijn maar net voldoende juryleden aan haar kant om de winst mee naar huis te nemen.

Brons

Jemyma Betrian die haar WK debuut maakte heeft op de WK boksen in India genoegen moeten nemen met brons in de klasse tot 57 kilogram.

Betrian gooide hoge ogen met haar prestaties, echter maakte de Duitse Ornella Wahne een einde aan de zegetocht van Bertrian in de halve finales met 5-0.  Bertrian die met haar plek bij de laatste vier al verzekerd was van eremetaal neemt brons mee naar huis.

Bekijk ook

Hubert Geven wint wereldtitel op Clan Wars Belfast

Blote vuist bokser Hubert Geven: ‘Ik sloop alles en iedereen’

Binnenkort maakt de Nederlandse blote vuist bokser Hubert Geven zijn debuut in Engeland.

Boks Nieuws: Manny Pacquiao vs Keith Thurman voor de WBA titel

Keith Thurman zal zijn WBA weltergewicht titelverdediging doen tegen bokslegende Manny Pacquiao.

Chaos tijdens persconferentie Bare Knuckle boksen (video)

Ex-prof bokser Paulie Malignaggi probeerde Artem Lobov te slaan met een microfoon bij de opening van een persconferentie.

REGIO NIEUWS UITGELICHT