Wereldkampioen boksen vrijgelaten uit de gevangenis Nieuws
Nieuws

Wereldkampioen boksen vrijgelaten uit de gevangenis

Wereldkampioen boksen vrijgelaten uit de gevangenis
Wereldkampioen boksen vrijgelaten uit de gevangenis

Voormalig middengewicht en super middengewicht wereldkampioen Felix Sturm werd maandag vrijgelaten uit de gevangenis.

Na het betalen van 300.000 euro en het inleveren van zijn paspoorten mocht de profbokser de gevangenis verlaten. De 40-jarige Sturm bracht acht en een halve maand in hechtenis door op verdenking van belastingontduiking van EUR 5,8 miljoen.

Pas vorig weekend werd gespeculeerd of de 40-jarige vóór Kerstmis zou worden vrijgelaten. De atleet zou op borgtocht zijn vrijgelaten, maar de betaling van het bedrag was vertraagd. Het wachten was eindelijk voorbij op maandagochtend!

Op voorwaarden vrij

"De voorwaarden zijn vervuld. De heer Sturm is vrijgelaten", zei Jan F. Orth, woordvoerder van de regionale rechtbank van Keulen. Om de feestdagen daadwerkelijk met zijn gezin door te kunnen brengen, moesten echter enkele voorwaarden worden overeengekomen.

ZIE OOK >> Bokskampioen Felix Sturm opgepakt

Het was dus niet alleen het aanbetalingsbedrag van 300.000 euro, Sturm moest ook zijn Duitse en Bosnische paspoort afgeven. Sinds woensdag is er geen ontsnappingsgevaar meer, maar het Bosnische identiteitsbewijs moest uit Bosnië worden opgestuurd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws