Home / Nieuws / Boks Nieuws / WBC zet bokslegende Mike Tyson weer in de ranglijsten

WBC zet bokslegende Mike Tyson weer in de ranglijsten

Mike Tyson zal door de WBC worden gerangschikt als competitief boksen deel uitmaakt van zijn comeback-plannen

De president van het bestuursorgaan, Mauricio Sulaiman zet dat Tyson gelijk weer in de ranglijsten zal komen bij de World Boxing Council (WBC). “Mike Tyson was de jongste die een wereldkampioenschap won. Misschien wordt hij wel de oudste! Hij is een geweldige, legendarische figuur. Hij is een icoon voor de sport, een icoon voor de WBC,” zegt Sulaiman.

Tyson heeft voor opwinding en geen enkele consternatie gezorgd door een opeenvolging van video’s op sociale media die hem laten zien door explosieve padtrainingen. Tijdens zo’n clip verklaarde de 53-jarige tweevoudig zwaargewichtkampioen: “Ik ben terug.”

Wie o wie

De oude rivaal van Tyson, Evander Holyfield, zelf nu 57, heeft verklaard dat hij bereid zou zijn om het op te nemen tegen een man die berucht is en een stuk van zijn oor afbeet in hun rematch van 1997. Dat zou een derde ontmoeting zijn tussen Tyson en Holyfield, terwijl de 48-jarige zwaargewicht Shannon Briggs beweert te hebben getekend om tegen Tyson te vechten.

Het complexe leven van Tyson binnen en buiten de ring heeft geleid tot bezorgdheid over de nadelige effecten die het kan hebben bij het aantrekken van de handschoenen voor de sport als geheel. Sulaiman was er niet van overtuigd dat negatieve publiciteit problematisch zou zijn.

Bekijk ook

PANIEK OM FOUTE CORONATEST: UFC vechters geschrokken

Valse COVID-19 positieve tests maakten UFC vechters Claudia Gadelha en Dan Ige onlangs bang. Beide ...

UFC en Top Rank krijgen groen licht voor Boks en MMA-events in Nevada

De Nevada Athletic Commission keurt de eerste UFC-evenementen in Las Vegas goed sinds de coronavirus ...

EXCLUSIEF: GLORY Kickboxing reageert op vertrek voormalig kampioen Sitthichai

Recentelijk werd bekend dat voormalig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong GLORY Kickboxing achter zich liet. Voor het ...