WBC haalt Russische boksers uit ranglijst vanwege oorlog in Oekraïne
Home / Nieuws / Boks Nieuws / WBC haalt Russische boksers uit ranglijst vanwege oorlog in Oekraïne

WBC haalt Russische boksers uit ranglijst vanwege oorlog in Oekraïne

WBC haalt Russische boksers uit ranglijst vanwege oorlog in Oekraïne

De World Boxing Council neemt zijn standpunt in tegen de Russische invasie van Oekraïne. De Boksbond, die zijn jaarlijkse conventie in Mexico houdt, heeft gisteren aangekondigd dat alle boksers uit Rusland en Wit-Rusland uit haar ranglijst zullen worden verwijderd.

De WBC, IBF, WBA en WBO hadden al besloten gevechten in geen van beide landen te sanctioneren. Wit-Rusland is een bondgenoot van Rusland. “Alle vechters uit Rusland en Wit-Rusland worden verwijderd van de WBC-ranglijst”, zei Mauricio Sulaiman CEO dinsdag op de conventie.

“De WBC keurt geen gevechten in die twee landen goed en geen enkele staatsburger uit die twee landen kan strijden om een ​​WBC-kampioenschap titel. “Ik wil onze diepe spijt betuigen voor de atleten, voor de promotors, voor de leden van de boksindustrie uit Rusland en Wit-Rusland die zullen lijden onder deze gevolgen van de acties buiten de ring. De WBC gelooft in vrede, gelooft in fair play en gelooft in menselijke waardigheid.”

Harde maatregelen

De WBC zal uitzonderingen overwegen voor Russische en Wit-Russische inboorlingen die elders wonen en trainen. Kampioen Dmitry Bivol, werd bijvoorbeeld geboren in Rusland, maar woont al vele jaren in de VS. Een andere Russische licht-zwaargewicht titelhouder, Artur Beterbiev, heeft zijn thuis in Canada voor bijna een decennium.

De WBC heeft echter bepaald dat dergelijke boksers die “de acties van Rusland hebben afgewezen” worden vrijgesteld. Evgeny Romanov, een Rus, is verwijderd als de nummer 1 bridgerweight-uitdager. Cruiserweight Aleksei Papin uit Rusland werd ook van de ranglijst verwijderd. Veel andere sportorganisaties hebben Russische teams en atleten verboden of gesanctioneerd als gevolg van de oorlog, die in februari begon en voortduurt.

Bekijk ook

De Ridder vernietigt door Malykhin! Op brancard de kooi uit (video)

De Ridder na zware ‘KO’ op brancard de kooi uit! Verliest titel (video)

Een zware tegenslag en nederlaag voor de tot nu toe ongeslagen Nederlander

Paddy Pimblett vs Conor McGregor: 'zal de grootste UFC pay-per-view ooit zijn'

Paddy Pimblett vs Conor McGregor: ‘zal de grootste UFC pay-per-view ooit zijn’

Het zou de grootste pay-per-view zijn die de UFC ooit heeft gezien

https://www.vechtsportinfo.nl/wp-content/uploads/2022/11/Lionel-messi-canelo.gif

Excuses voor Lionel Messi van boksicoon Canelo! ‘Had het niet moeten doen’

Deze dreigde Messi een kopje kleiner te slaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page