WBC beveelt bokswedstrijd Canelo Alvarez vs Avni Yildirim
Home / Nieuws / Boks Nieuws / WBC beveelt bokswedstrijd Canelo Alvarez vs Avni Yildirim

WBC beveelt bokswedstrijd Canelo Alvarez vs Avni Yildirim

WBC beveelt bokswedstrijd Canelo Alvarez vs Avni Yildirim

De WBC heeft Canelo Alvarez en Avni Yildirim bevolen om te vechten voor de vacante super middengewicht titel. Zo werd dinsdag bekendgemaakt.

De WBC-titel kwam vrij nadat David Benavidez er zaterdag niet in slaagde om de verdediging van de titel tegen Roamer Angulo uit Colombia te doen. Benavidez, die van de titel werd ontdaan nadat hij bijna drie pond boven de limiet van 168 pond woog, versloeg Angulo in de 10e ronde.

Alvarez heeft niet meer gevochten sinds hij op 2 november in Las Vegas de toenmalige WBO licht zwaargewicht titelhouder Sergey Kovalev uitschakelde. Alvarez zou de titel dagen later vacant stellen.

Verplicht gevecht

De Turkse bokser Yildirim, heeft sinds 23 februari vorig jaar niet meer gevochten. Hij verloor destijds van Anthony Dirrell via een technische beslissing in Minneapolis, Minnesota. Het gevecht werd in ronde 10 gestopt door een arts. Dit vanwege een snee boven Dirrell’s oog.

In een verklaring zegt de WBC; “De raad van bestuur van de WBC heeft met 36-1 gestemd om Canelo Alvarez te laten vechten. Tegen de verplichte uitdager van de WBC Avni Yildirim. Voor het vacante WBC-kampioenschap super middengewicht.”

Bekijk ook

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.