Waar wordt Anthony Joshua vs Tyson Fury gehouden? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Waar wordt Anthony Joshua vs Tyson Fury gehouden?

Waar wordt Anthony Joshua vs Tyson Fury gehouden?

Waar wordt Anthony Joshua vs Tyson Fury gehouden?

Anthony Joshua en Tyson Fury zullen dit jaar 2 maal de bokshandschoenen tegen elkaar opnemen. De deal is rond, alleen de locatie is nog niet vastgelegd.

30 dagen hebben Joshua en Fury als bedenktijd gekregen om uit een locatie te komen met elkaar. Als dit niet lukt zou de hele deal wel eens niet door kunnen gaan. Echter is er een land welke boven alle andere uitspringt om de gevechten te hosten, Saoedie Arabië.

Nadat bokspromotor Eddie Hearn, die tevens de manager is van Joshua meldde dat de contracten waren getekend, kwamen de speculaties los over locaties. De wedkantoren lijken een graadmeter waar de fans de twee boksiconen graag zien vechten. Maar dit is niet alles bepalend.

Het grootste boksgevecht ooit

Saoedie Arabië staat op plek 1, met als goede tweede de Verenigde Staten, gevolgd door de Arabische Emiraten en verrassend als laatste Engeland, waar beide boksers vandaan komen. Naar verwachting zal de eerste clash tussen Joshua en Fury begin zomer plaatsvinden. Engeland lijkt dan zeker uitgesloten door de coronapandemie en geen toeschouwers in de arena’s. In Saoedie Arabië is dit anders en mag er publiek aanwezig zijn.

Het is de KASC-arena die deze keer als de meest waarschijnlijke locatie naar voren is gekomen. Het stadion, bijgenaamd ‘The Shining Jewel’, is het nieuwste in zijn soort in Saoedi-Arabië en biedt plaats aan 60.000 fans. Wat perfect is om in ieder geval het grootste boksgevecht in de geschiedenis te houden.

Bekijk ook

Poolse topknokker Blachowicz verdedigt UFC-titel tegen ‘KO’ killer Teixeira

Jan Blachowicz verdedigt zijn UFC licht zwaargewicht titel tegen de Braziliaan Glover Teixeira

Onschuldig: UFC’er na jaar uit gevangenis ontslagen

De Pool blijkt al die tijd onschuldig in de cel te hebben gezeten.

🎥 Toptrainer: ‘Rico vs Spong is serieus, gesprekken gaande met Glory’

Momenteel traint de coach onder andere een aantal bekende UFC-vechters maar ook legende Tyrone Spong

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page