Waar wordt Anthony Joshua vs Tyson Fury gehouden? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Waar wordt Anthony Joshua vs Tyson Fury gehouden?

Waar wordt Anthony Joshua vs Tyson Fury gehouden?

Waar wordt Anthony Joshua vs Tyson Fury gehouden?

Anthony Joshua en Tyson Fury zullen dit jaar 2 maal de bokshandschoenen tegen elkaar opnemen. De deal is rond, alleen de locatie is nog niet vastgelegd.

30 dagen hebben Joshua en Fury als bedenktijd gekregen om uit een locatie te komen met elkaar. Als dit niet lukt zou de hele deal wel eens niet door kunnen gaan. Echter is er een land welke boven alle andere uitspringt om de gevechten te hosten, Saoedie Arabië.

Nadat bokspromotor Eddie Hearn, die tevens de manager is van Joshua meldde dat de contracten waren getekend, kwamen de speculaties los over locaties. De wedkantoren lijken een graadmeter waar de fans de twee boksiconen graag zien vechten. Maar dit is niet alles bepalend.

Het grootste boksgevecht ooit

Saoedie Arabië staat op plek 1, met als goede tweede de Verenigde Staten, gevolgd door de Arabische Emiraten en verrassend als laatste Engeland, waar beide boksers vandaan komen. Naar verwachting zal de eerste clash tussen Joshua en Fury begin zomer plaatsvinden. Engeland lijkt dan zeker uitgesloten door de coronapandemie en geen toeschouwers in de arena’s. In Saoedie Arabië is dit anders en mag er publiek aanwezig zijn.

Het is de KASC-arena die deze keer als de meest waarschijnlijke locatie naar voren is gekomen. Het stadion, bijgenaamd ‘The Shining Jewel’, is het nieuwste in zijn soort in Saoedi-Arabië en biedt plaats aan 60.000 fans. Wat perfect is om in ieder geval het grootste boksgevecht in de geschiedenis te houden.

Bekijk ook

1e ronde ‘KO’! The Burmese Python sloopt rivaal (video)

Voor de Nederlandse MMA-fans is de Birmees La N Sang geen onbekende.

Afblijven! Chaos breekt uit bij Bellator MMA persconferentie (video)

Het begon allemaal toen beide mannen zich niet gerespecteerd voelden

Wat slecht! Eén bak ellende tijdens MMA-evenement

Helemaal lekker ging het niet tijdens het GFC 13 toernooi in Dagestan gisteren.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page