Vrouwen prof boksen: Alicia Holzken boekt wederom zege Nieuws
Nieuws

Vrouwen prof boksen: Alicia Holzken boekt wederom zege

Vrouwen prof boksen: Alicia Holzken boekt wederom zege
Vrouwen prof boksen: Alicia Holzken boekt wederom zege

Het was een zeer actieve Alicia Holzken (3-0), die de derde winst in haar prof carrière veilig stelde. zij versloeg dit weekend de Oekraïense veteraan Oksana Romanova (9-25-1), die na zes ronden het nakijken had.

Holzken was zoals we haar in haar vorige twee vorige prof bokspartijen gezien hebben dominant en bokste op een hoog tempo. Vooral de linker gevolgd met een rechter cross-over werd vele malen uitgevoerd door de Nederlandse.

Het hoge tempo zorgde ervoor dat de Holzken de eerste rondes op haar naam schreef. In het midden van het gevecht vertraagde ze het tempo een beetje, en dat zorgde ervoor dat Romanova probeerde terug te komen.

Dominerend

Holzken wachtte af en was meer verdedigend aan het boksen, maar het was nog steeds de Nederlandse die de meeste punten maakte. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de vijfde ronde.

LEES OOK: Alicia Holzken pakt winst in Denemarken

Top prestatie

De boksers raakten in een clinch, Romanova slaagde er echter in los te komen, hoewel ze flink tegen gas gaf in alle zes ronden was ze niet echt dicht bij de overwinning. In de laatste ronde werd er bij Romanova zelfs één punt afgetrokken en daarom was de score van alle drie de juryleden 60-53 voor Alicia Holzken.

Holzken heeft wederom laten zien dat ze een interessante bokser kan worden. Ze is vlug in haar handen en erg actief, en aangezien ze van plan is in mei voor een wereldtitel te gaan, zal ze waarschijnlijk tegen moeilijkere tegenstanders de ring in gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws