Home / Nieuws / Boks Nieuws / Vrouwen prof boksen: Alicia Holzken boekt wederom zege

Vrouwen prof boksen: Alicia Holzken boekt wederom zege

Vrouwen prof boksen: Alicia Holzken boekt wederom zege
Facebook (foto)

Het was een zeer actieve Alicia Holzken (3-0), die de derde winst in haar prof carrière veilig stelde. zij versloeg dit weekend de Oekraïense veteraan Oksana Romanova (9-25-1), die na zes ronden het nakijken had.

Holzken was zoals we haar in haar vorige twee vorige prof bokspartijen gezien hebben dominant en bokste op een hoog tempo. Vooral de linker gevolgd met een rechter cross-over werd vele malen uitgevoerd door de Nederlandse.

Het hoge tempo zorgde ervoor dat de Holzken de eerste rondes op haar naam schreef. In het midden van het gevecht vertraagde ze het tempo een beetje, en dat zorgde ervoor dat Romanova probeerde terug te komen.

Dominerend

Holzken wachtte af en was meer verdedigend aan het boksen, maar het was nog steeds de Nederlandse die de meeste punten maakte. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de vijfde ronde.

LEES OOK: Alicia Holzken pakt winst in Denemarken

Top prestatie

De boksers raakten in een clinch, Romanova slaagde er echter in los te komen, hoewel ze flink tegen gas gaf in alle zes ronden was ze niet echt dicht bij de overwinning. In de laatste ronde werd er bij Romanova zelfs één punt afgetrokken en daarom was de score van alle drie de juryleden 60-53 voor Alicia Holzken.

Holzken heeft wederom laten zien dat ze een interessante bokser kan worden. Ze is vlug in haar handen en erg actief, en aangezien ze van plan is in mei voor een wereldtitel te gaan, zal ze waarschijnlijk tegen moeilijkere tegenstanders de ring in gaan.

Bekijk ook

Halsband tegen hersenletsel bij vechtsporters goedgekeurd (video)

CNN meldt dat een halsband, ontworpen om traumatisch hersenletsel te voorkomen, goedgekeurd is door de ...

Spuugzat: Glory kampioen Meksen is er helemaal klaar mee

Anissa Meksen de voormalige Superbantam gewicht kampioene bij GLORY Kickboxing, is er redelijk klaar mee. ...

Selfie verraad man die MMA-vechter vermoorde in sportschool

Marcos Antonio Alvarez (37), blijft hechtenis na te zijn beschuldigd van de moord op MMA-vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page