Vrouwelijke bokskampioen wordt beschuldigd een man te zijn Nieuws
Nieuws

Vrouwelijke bokskampioen wordt beschuldigd een man te zijn

Vrouwelijke bokskampioen wordt beschuldigd een man te zijn

Met de overwinning verdiend Jimenez tevens een supergevecht tegen de geschiedenismakende drie-gewichtskampioen, Claressa Shields. Sinds de grote overwinning van Jimenez, is de 32-jarige onderdeel van openbare beschuldigingen en opmerkingen van verschillende van haar vrouwelijke collega bokssterren.

Voormalig zwaargewicht kampioen, Carlette Ewell, die verloor van Jimenez in 2017, beweert dat haar voormalige vijand als een man werd geboren en een transitie onderging en vrouw werd. Ze gelooft dat de WBC het verdoezelt omdat ze de geld-strijd tegen Claressa Shields willen zien.

Grote onzin

Shields zelf reageerde op de claims en zei dat ze betwijfelt of deze beschuldigingen waar zijn, maar zou het niet erg vinden om wat "bewijzen" te zien. De eerder genoemde Crews-Dezurn reageerde na haar verlies en zei dat er "enkele zeer verontrustende en verdachte factoren" zijn rondom Jimenez en hun recente gevecht.

Ondertussen heeft de WBC een verklaring vrijgegeven over de zaak en noemt het beschamend dat Jimenez er van beschuldigd wordt eerst een man te zijn geweest. Ook zien zij de bokser die een dochter ter wereld bracht als een voorbeeld voor het vouwen boksen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws