Voormalig wereldkampioen boksen Tony Bellew bevestigd zijn pensionering Nieuws
Nieuws

Voormalig wereldkampioen boksen Tony Bellew bevestigd zijn pensionering

Voormalig wereldkampioen boksen Tony Bellew bevestigd zijn pensionering
Voormalig wereldkampioen boksen Tony Bellew bevestigd zijn pensionering

Voormalig wereldkampioen cruiserweight Tony Bellew heeft zijn pensionering bevestigd, 12 dagen na zijn nederlaag tegen Oleksandr Usyk. In de nasleep van het achtste-ronde verlies tegen de Oekraïner, zei de Brit dat zijn carrière in de ring "over" was.

Bellew zei dat zijn grootste prestatie het verslaan van Ilunga Makabu was in zijn geliefde Goodison Park in 2016 om de WBC cruiserweight-titel te winnen. "Er zullen geen gevechten meer met mij zijn," zei Bellew, die op 35-jarige leeftijd met pensioen gaat.

De bokser die 30 van zijn 34 professionele gevechten won, voegde hieraan toe: "Het enige wat je vanaf nu zult zien, is proberen verstandig te zijn en mezelf te zijn, ik heb een fantastische carrière gehad en mijn dromen gerealiseerd."

LEES OOK:

Usyk verslaat Bellew met knock-out

Zwaargewicht

Na een verdediging van zijn cruiserweight-titel, schakelde Bellew in twee lucratieve gevechten in zwaargewicht landgenoot David Haye uit in 2017 en 2018, voordat hij terugkeerde naar cruiserweight om Usyk tegemoet te treden.

Bellew, die zijn professionele debuut maakte in 2007, hield ook de Britse en Commonwealth licht-zwaargewicht titels en de Europese cruiserweight-titel in zijn carrière.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws