Voormalig wereldkampioen boksen Markus Beyer overleden Nieuws
Nieuws

Voormalig wereldkampioen boksen Markus Beyer overleden

Voormalig wereldkampioen boksen Markus Beyer overleden
Voormalig wereldkampioen boksen Markus Beyer overleden

Hij was pas 47 jaar oud: de voormalige wereldkampioen boksen Markus Beyer is dood en de wereld van de bokswereld rouwt. Beyer was een voormalig WBC super middengewicht kampioen.

Groot verdriet in de bokswereld: Markus Beyer, voormalig wereldkampioen, stierf op 3 december na een korte, ernstige ziekte. Dit werd aangekondigd door de MDR. Hij was slechts 47 jaar oud.

De bokser uit Saksen vierden zijn grootste succes in super middengewicht in 1999: in die tijd versloeg hij de Britse wereldkampioen Richie Woodhall. Zijn voormalige coach Ulli Wegner sprak tegen "Bild": "Iedereen weet dat hij mijn favoriete atleet was en dat had vooral een menselijke component." Markus Beyer was een zeer goed mens, "zegt Wegner.

Laatste wedstrijd

Ook bij de MDR, waar Markus Beyer werkte als een expert voor "Sport in the East", waren zijn collega's diep getroffen: "We zijn overstuur en rouwen om het verlies van een geweldig atleet en collega", legt programmadirecteur Wolf-Dieter Jacobi uit. Markus Beyer verloor zijn laatste strijd tegen nierkanker, die "te agressief" bleek, om te kunnen verslaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws