Home / Nieuws / Boks Nieuws / Video: Scheidsrechter in ‘shock’ na brute knock-out

Video: Scheidsrechter in ‘shock’ na brute knock-out

Dat bij een knock-out niet alleen een bokser zwaar de weg kwijt kan zijn, blijkt uit onderstaande video.

Tijdens de bokswedstrijd tussen Lawrence Dumam-ag en Anthony Morales in de Filipijnen, werden vrijdagavond tijdens het Mandaluyong Boxing Event in Manilla rake klappen uitgedeeld. Boksen is razend populair in het land met als boegbeeld Manny Pacquiao.

Voor veel boksers en andere vechtsporters is de sport een weg uit de armoede, lokale helden zoals Dumam-ag en Morales proberen dan ook roem, faam en geld te verdienen en zo de top te bereiken.

Amateur

Tijdens het gevecht tussen Dumam-ag en Morales viel de zo begeerde knock-out, tot grote hilariteit van het publiek was niet alleen bokser Morales de weg kwijt, maar ook de scheidsrechter. Deze was zo verbaasd dat hij even niet meer wist wat te doen.

De commentaren waren dan ook niet van de lucht en de beste man werd flink beschikt door het publiek, woorden als amateur lagen dan ook op de lippen van de fans.

Bekijk ook

Bokswereld ‘knock-out’ na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Bokser Errol Spence Jr aangeklaagd na veroorzaken ongeluk

Errol Spence Jr mag dan wel zonder ernstige kleerscheuren uit zijn auto ongeluk zijn gekomen, toch wordt de bokser aangeklaagd wegens rijden onder invloed.

Broer bokser Claressa Shields beschuldigd van mishandeling trainer

Er is een aanklacht ingediend tegen de broer van bokser Claressa Shields in verband met een aanval op de trainer van Ivana Habazin vóór de weging van hun gevecht.