Home / Nieuws / Boks Nieuws / VIDEO | Boksen: Oleksandr Usyk verslaat Tony Bellew met knock-out

VIDEO | Boksen: Oleksandr Usyk verslaat Tony Bellew met knock-out

Op zaterdagavond 10 november in Manchester hebben we misschien wel de verrassendste bokswedstrijd van  de afgelopen tijd gezien. Cruiserweight kampioen Oleksandr Usyk (16-0, 12 KO) scoorde een definitieve overwinning in de achtste ronde op Tony Bellew (30-3-1).

De wedstrijd was erg actie vol voor de eerste zes rondes. In feite hadden veel waarnemers Bellew als favoriet en die de partij naar zijn hand zette . In de zevende ronde begon Usyk vooruitgang te boeken en meer combinaties te gebruiken. Bellew’s tempo vertraagde en hij maakte niet de combinaties zoals hij in de eerste ronden deed.

In de achtste ronde, verblufte een harde rechterhand Bellew, hem in de touwen dwingend. Usyk volgde kalm op met een goed doordachte combinatie. Een linkse hoek dwong Bellew in de touwen waarbij zijn hoofd half uit de ring hing.

Pensioen

Bellew leek duidelijk te maken dat dit zijn laatste gevecht was. De inwoner van Liverpool heeft een opmerkelijke carrière met succes gehad bij meerdere gewichtsklassen. Op 36-jarige leeftijd bokste hij tegen de beste pond-voor-pond boksers. Maar bezweek voor de jeugd, het superieure talent en de macht van Osyk.

Zijn pensioen lijkt passend, maar zal hij vasthouden aan de beslissing, in het boksen, weetje het maar nooit.

Bekijk ook

Hubert Geven wint wereldtitel op Clan Wars Belfast

Blote vuist bokser Hubert Geven: ‘Ik sloop alles en iedereen’

Binnenkort maakt de Nederlandse blote vuist bokser Hubert Geven zijn debuut in Engeland.

Boks Nieuws: Manny Pacquiao vs Keith Thurman voor de WBA titel

Keith Thurman zal zijn WBA weltergewicht titelverdediging doen tegen bokslegende Manny Pacquiao.

Chaos tijdens persconferentie Bare Knuckle boksen (video)

Ex-prof bokser Paulie Malignaggi probeerde Artem Lobov te slaan met een microfoon bij de opening van een persconferentie.

REGIO NIEUWS UITGELICHT