Home / Nieuws / Boks Nieuws / Verplichte dopingtest voor boks scheidsrechters en juryleden

Verplichte dopingtest voor boks scheidsrechters en juryleden

Verplichte dopingtest voor boks scheidsrechters en juryleden

Boks scheidsrechters en juryleden zullen op doping getest worden in bizarre nieuwe regel in WBC’s anti-doping programma.

Boksen is de afgelopen maanden getroffen door een schandaal met zwaargewicht Jarrell Miller die zijn grote wereldtitel strijd tegen Anthony Joshua zag verdwijnen voor de zon nadat hij betrapt was op doping.

Eerste test al gedaan

Nu wil de World Boxing Council (WBC) ook haar officials verplicht testen op het gebruik van verboden middelen. De eerste zijn al getest Steve Morrow en de Frank Garza presenteerden hun schone test monsters samen met een WBC-official.

De WBC hebben beloofd dat ze zullen samenwerken met alle nationale en federale federaties om de willekeurige drugtests voor ambtenaren in het boksen voort te zetten. Het testen controleert op recreatieve drugs zoals marihuana, cocaïne en methamfetaminen.

Bekijk ook

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.

Toestand in ‘coma’ geslagen bokser uiterst kritiek (video)

Junior middengewicht Patrick Day, heeft ernstig hersenletsel opgelopen na een brute knock-out in de 10e ronde uit de handen van Charles Conwell op zaterdagavond.