Verontrustend! Anthony Joshua gedegradeerd op WBA ranglijst Boks Nieuws
Boks Nieuws

Verontrustend! Anthony Joshua gedegradeerd op WBA ranglijst

Verontrustend! Anthony Joshua gedegradeerd op WBA ranglijst

In wat als reden tot bezorgdheid moet worden beschouwd, heeft de WBA Anthony Joshua naar plek 5 in hun top 15-ranglijst gedegradeerd. Voorafgaand aan zijn tweede gevecht tegen IBF/WBA/WBO-zwaargewicht kampioen Oleksandr Usyk in april.

Dat Joshua gerangschikt is onder Hughie Fury en Micheal Hunter, is een teken dat het niet goed gaat met de ooit bloeiende carrière van de Olympische gouden medaillewinnaar van 2012. De verliezen van Joshua tegen Andy Ruiz Jr. en Usyk in de afgelopen drie jaar, hebben er echter toe geleid dat hij is gedaald in de WBA-ranglijst.

Het leidt geen twijfel dat Joshua door de WBA nog meer zal worden gedegradeerd als hij zijn herkansing in april verliest tegen de ongeslagen Usyk. Iets wat volgens de meeste boksfans het geval zal zijn.

Zinkend schip

Joshua genoot enorm veel succes in betere tijden en versloeg vechters als Wladimir Klitschko, Alexander Povetkin, Joseph Parker, Dillian Whyte en Charles Martin. Maar nu Joshua de dertig is gepasseerd, verliest hij nu links en rechts gevechten en vertoont hij opvallende gebreken in zijn spel. Welke niet gemakkelijk door een trainer kunnen worden verholpen.

De voormalige Britse kampioen is momenteel op zoek naar een nieuwe goeroe om zijn zinkende schip recht te trekken. Toch is er misschien geen trainer in leven die Joshua op magische wijze kan transformeren, in de vechter die hij moet zijn om te voorkomen dat zijn carrière volledig instort.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws