Verontrustend! Anthony Joshua gedegradeerd op WBA ranglijst
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Verontrustend! Anthony Joshua gedegradeerd op WBA ranglijst

Verontrustend! Anthony Joshua gedegradeerd op WBA ranglijst

Verontrustend! Anthony Joshua gedegradeerd op WBA ranglijst

In wat als reden tot bezorgdheid moet worden beschouwd, heeft de WBA Anthony Joshua naar plek 5 in hun top 15-ranglijst gedegradeerd. Voorafgaand aan zijn tweede gevecht tegen IBF/WBA/WBO-zwaargewicht kampioen Oleksandr Usyk in april.

Dat Joshua gerangschikt is onder Hughie Fury en Micheal Hunter, is een teken dat het niet goed gaat met de ooit bloeiende carrière van de Olympische gouden medaillewinnaar van 2012. De verliezen van Joshua tegen Andy Ruiz Jr. en Usyk in de afgelopen drie jaar, hebben er echter toe geleid dat hij is gedaald in de WBA-ranglijst.

Het leidt geen twijfel dat Joshua door de WBA nog meer zal worden gedegradeerd als hij zijn herkansing in april verliest tegen de ongeslagen Usyk. Iets wat volgens de meeste boksfans het geval zal zijn.

Zinkend schip

Joshua genoot enorm veel succes in betere tijden en versloeg vechters als Wladimir Klitschko, Alexander Povetkin, Joseph Parker, Dillian Whyte en Charles Martin. Maar nu Joshua de dertig is gepasseerd, verliest hij nu links en rechts gevechten en vertoont hij opvallende gebreken in zijn spel. Welke niet gemakkelijk door een trainer kunnen worden verholpen.

De voormalige Britse kampioen is momenteel op zoek naar een nieuwe goeroe om zijn zinkende schip recht te trekken. Toch is er misschien geen trainer in leven die Joshua op magische wijze kan transformeren, in de vechter die hij moet zijn om te voorkomen dat zijn carrière volledig instort.

Bekijk ook

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing kondigt vandaag aan dat de evenementen van de grootste kickboksorganisatie voortaan te zien zullen zijn via RTL/Videoland.

Ex-voetballer Andrew Mikkelsen mept rivaal KO! 'Trappen kan hij ook' (video)

Ex-voetballer mept rivaal KO! ‘Trappen kan hij ook’ (video)

Andrew Mikkelsen voormalig aftrap specialist bij het BYU Cougars footballteam nam zaterdag deel aan zijn vierde MMA-gevecht.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page